Bitcoin ”bör hålla” 40 000 USD, säger Novogratz. Om inte


Mike Novogratz, Jesse Powell. Källa: video skärmdump. Bloomberg Technology / YouTube

Ett bitcoin-pris (BTC) på under 40 000 USD skulle vara en ”köpmöjlighet”, och den amerikanska dollarn ”går till noll”, Jesse Powell, VD för kryptobörsen Kraken sa i en ny intervju. Under tiden, Galaxy Digital VD Mike Novogratz sa att marknaden är i en ”frisk” korrigering och att ett BTC-pris på 40 000 USD ”bör hålla.”

I ett samtal med Bloomberg TV på tisdagen hävdade Powell att bitcoin ”visst kan” falla till så lågt som 42 000 USD, men tillade att det är svårt att förutsäga exakt vart bitcoinpriset tar vägen.

”Jag ägnar faktiskt mer uppmärksamhet åt den amerikanska dollarn nu för tiden och undrar var botten är,” sa Powell, innan han tillade ”det verkar som om inflationen är utom kontroll, och det finns inget slut i sikte.”

Vidare sa Powell att även om bitcoinpriset historiskt har kretsat kring de fyraåriga halveringscyklerna, har han nu intrycket att ”många människor ser allt under 40 000 dollar som en köpmöjlighet.”

”Jag köpte personligen när vi sjönk tillbaka nära 30 000 för några månader sedan, och jag tror att många människor har lite torrt puder på sidlinjen som bara väntar på att komma tillbaka till bottenpriser,” sa Krakens VD.

Konfronterad med en tidigare prisförutsägelse från augusti i år när Powell sa att han trodde att bitcoin skulle kunna nå mer än 100 000 USD ”sent i år eller början av nästa år”, upprepade börsens VD att bitcoin ska ses som ”en femårs plus investering.”

”Det går upp och ner dag till dag och vecka till vecka. Du vill inte handla med detta på korta tidsramar. Det är mer en köp-och-håll-investering”, sa Powell.

Till sist, tillfrågad om sina tre bästa förutsägelser för 2022, avslöjade VD:n hur baisse han är mot den amerikanska dollarn och sa ”dollarn går till noll” och ”folk borde börja fylla på med bensin och mjölk nu förmodligen.”

”Ta på dig så mycket skulder i amerikanska dollar du kan, för […] det blir nog ett jubileum någon gång”, avslutade Krakens vd intervjun med att säga.

Att gå ännu lägre kan fortfarande vara ett alternativ

Intervjun med Powell följde på en tidigare intervju med Galaxy Digitals Novogratz på samma kanal där han sa att bitcoin kan falla ytterligare innan köpare kliver in.

”Jag tror att bitcoin på 42 000 är en ganska viktig nivå, och låga 40-tal borde hålla,” sa Novogratz.

Han tillade att bitcoin nu ”handlas tungt” eftersom människor säljer över tillgångsklasser när vi går in i det nya året, men sa att ”medellång sikt” fortfarande ser bra ut för kryptovalutan.

”Så mycket pengar strömmar in i utrymmet, det skulle inte vara meningsfullt att kryptopriserna skulle gå mycket under det,” sa den tidigare investeringsbanken. Han tillade att ”det var mycket skum” och att ”det känns smärtsamt, men det är förmodligen hälsosamt.”

”Du kan se det på festerna i Miami med alla fantastiska DJ:s. Det är kortsiktiga tecken på att saker och ting är lite skummande, och du har korrigeringar som vi har just nu”, sa Novogratz om det aktuella läget på marknaden.

På frågan om bitcoin fungerar som en säkring mot inflation i USA, sa Novogratz att han ser kryptovalutan som ”både en risktillgång och något som folk lägger till sina portföljer för att säkra sig mot förnedring av fiatvaluta.”

”Om du tittar på en plats som Turkiet, där du har ett riktigt dåligt skötsel av ekonomin […] det är viktigt”, sa Novogratz om rollen bitcoin spelar som skydd mot inflation.

När vi tittar in i 2022 sa Galaxy Digitals vd att han förväntar sig att det kommer att bli ”DeFis år”. Decentraliserad finans ”blev oälskad” 2021 på grund av problem relaterade till vet-din-kund-regler (KYC), förklarade Novogratz.

På tal om framtiden för DeFi sa den före detta bankman som blev kryptoentreprenör:

”Det här är riktiga protokoll som börjar bli stridstestade och som verkligen kommer att störa traditionell ekonomi.”

____

Läs mer:

– Bitcoin bör behandlas som en fem till tio års investering – Kraken VD
– Stöd för ”riktigt flyktigt” 6-12 månader i kryptoregleringssfären – Novogratz

– Långsiktig Bitcoin, Ethereum-innehavare förblir självsäkra, on-chain data visar
– Fortfarande uppåtpotential i Bitcoin, medan ETH möter konkurrens – Kraken

– Besatta amatörkrypteringshandlare är ”oproportionerligt likviderade”
– Galaxy Digital förvärvar BitGo i en affär på 1,2 miljarder USDSource link