Bitcoin-backed hypoteks kommer till USA och Kanada 2022 när Ledn tar upp 70 miljoner USD


Källa: Adobe/Jay Crihfield

En ny bitcoin (BTC)-stödd bolåneprodukt som tillåter kunder att låna upp till 100 % av värdet på sin BTC-stack kan lanseras i USA och Kanada inom några månader genom digitala tillgångssparande och kredituppstart Ledn.

Den nya bolåneprodukten förblir i pilotläge för utvalda kunder i Kanada för tillfället, men enligt företaget kommer den att göras ”brett tillgänglig” för kunder i USA och Kanada i början av 2022.

I ett tillkännagivande idag sa företaget att det har ”en växande väntelista” för den nya produkten, och att det siktar på mer än 100 miljoner USD i bitcoin-stödda hypotekslån i slutet av första kvartalet nästa år.

”De flesta människor som har stor rikedom i bitcoin kan fortfarande inte använda sina tillgångar för att kvalificera sig för en inteckning i en bank,” sa Adam Reeds, medgrundare och VD på Ledn.

Han tillade att köp av ett hem ”inte borde ske på bekostnad” av att investera i bitcoin, och sa att företagets nya bitcoin-stödda inteckning kommer att ge tillgång till finansiella produkter ”för dem som väljer att investera utanför huvudfåran av äldre banker.”

Enligt Ledns hemsida kommer den nya bitcoin-bolåneprodukten att tillåta kunder att använda sina BTC-innehav för att köpa en ny fastighet med ett lån som motsvarar deras BTC-innehav. Alternativt kan den nya produkten också användas för att refinansiera en fastighet som en kund redan äger, allt utan att sälja några mynt.

Produkten skiljer sig därmed från vanliga decentraliserade utlånings- och upplåningstjänster som vanligtvis inte tillåter användare att låna belopp nära 100 % av sina säkerheter. Ledn kan komma runt detta genom att acceptera både bitcoin och fastigheter som ”join collateral”, förklarade företagets webbplats.

Samtidigt tillkännagav bolaget idag att det har avslutat en serie B-finansieringsrunda som förde dess värdering till 540 miljoner USD.

Enligt tillkännagivandet tog bolaget framgångsrikt in 70 miljoner USD i omgången, som leddes av 10T Holdings, en investeringsfond som förvaltas av makroinvesteraren Dan Tapiero.

Omgången fick också sällskap av alla befintliga investerare, inklusive Coinbase Ventures, White Star Capital, och Kingsway Capital, bland andra. Nya investerare efter rundan ingår Golden Tree Asset Management och Raptor Group och FJ Labs, sade företaget.

Förutom att leda finansieringsrundan kommer 10T Holdings vd Dan Tapiero att ingå i Ledns styrelse.
____
Läs mer:
– Kolla dessa 5 sätt att tjäna avkastning på din krypto
– Kryptolån boom

– NFT-stödd utlåningsmarknad stiger, 1,4 miljoner USD upplånad med en NFT som säkerhet

– DeFi har haft ett starkt 2021, driven av nya trender och paradigm
– Coinbase Mulls Ethereum Collateral Mitt utlåningsprogrammets expansionSource link