Visa

  • Bitcoin MVRV Z-score föreslår cryptocurrency är underprissatt och kan vara handel nära en större botten.
  • Kortsiktiga tekniska diagram ange räckvidden för ett test av priset motstånd nära $5,900.
  • En överträdelse av en stigande trendlinje stöd på fyra-timmar diagrammet skulle utsätta den senaste tidens låga under $4,000.

En viktig variabel tyder på bitcoins (BTC) handlas nu till ett relativt bra pris, efter att ha sjunkit med 60 procent under de senaste tre veckorna.

Bitcoin är att marknadsvärdet insåg värdet (MVRV) Z-score sjönk under noll på fredag och stod på -0.18 som på måndag, enligt crypto analytics företag Glassnode. Det mått som används för att identifiera perioder där cryptocurrency är under – eller övervärderade

glassnode-studio_bitcoin-mvrv-z-score-1

Z-score har vänt negativa för första gången på 12 månader, vilket tyder på att det cryptocurrency nu är undervärderad.

Bitcoin toppade på $10,500 i mitten av februari och föll till en 12-månaders lägsta på $3,867 den 13 Mars, enligt CoinDesk är Bitcoin prisindex.

Den cryptocurrency drabbats av en svindlande 39 procent släppa torsdag som coronaviruset-led-sell-off i de globala aktiemarknaderna utlöste marginal samtal och tvingat investerare att likvidera sina positioner i bitcoin och övriga marknader, inklusive guld och AMERIKANSKA Treasurys.

Beräkning MVRV Z-score

Bitcoin marknadsvärde avses det totala dollar värdet av tillgången i omlopp, som beräknas genom att den genomsnittliga priset över större börser.

Samtidigt insåg värde en god approximation av värdet betalt för alla mynt i tillvaron genom att lägga till marknadsvärdet av mynt på den tid de senaste flyttade på blockchain.

Det senare är närmare till verkligt värde som justerar för förlorade mynt och de som innehas på lång sikt (så kallade HODLing). Som sådan, den MVRV Z-score i huvudsak representerar avstånd eller avvikelse från realiserat värde.

Att plana ut?

glassnode-studio_bitcoin-mvrv-z-poäng-2

Historiskt sett, en under noll MVRV Z-score (grönt område) har märkt marknaden bottnar, medan en läsning över 7 har markerade toppar.

Till exempel bitcoin sjönk under $6000 på Nov. 14, signalerar en förlängning av den sell-off från den rekordhöga $20,000 nådde i December 2017. Det hade fallit på $3 400 av Nov. 25.

Z-score också blev negativ under andra hälften av November och minskade till -0.51 i mitten av December. Den sell-off rann ut i sanden nära $3 100 personer i December, och efter en viss konsolidering, bröt sig in i en tjur marknaden i April.

I huvudsak, avsinande av nackdelen fart återspeglades i Z-score är negativ.

Gå tillbaka ytterligare, 2014 bear market, som började på toppar över $1 000 vid utgången av 2013, rann ut i sanden nära 150 dollar i januari 2015 med Z-score faller till -0.50. Igen, efter konsolidering för några månader, cryptocurrency bröt sig in i en tjur marknaden i November 2015.

Så om historia är en guide, den nuvarande MVRV Z-score -0.18 föreslår cryptocurrency kan vara handel nära en botten.

Vid pressläggningen, bitcoin handlas i det gröna nära $5,335, vilket motsvarar en nära 18 procent vinst över 24 timmar.

Eget kapital futures rebound

Återhämtningen kan vara förknippade med positiva åtgärder i den AMERIKANSKA aktiemarknaden futures och de Asiatiska och Europeiska aktiemarknader. Framför allt, terminer på S&P 500, Wall Street equity index och riktmärke för globala aktier, ökade med nästan 5 procent tidigt tisdag, utlöser en “gräns upp”.

Bitcoin har nyligen varit spårning åtgärder på eget kapital marknader och kan fortsätta att göra så på kort sikt. Från ett tekniskt perspektiv, men det finns utrymme för en förlängning av den pågående återhämtningen rally.

Dagliga diagrammet

dagligen-diagram-btc1

Bitcoin skapas en hammare ljus på måndag, validering översålda villkor som föreslagits av 14-dagars relative strength index. En hammare består av en lång lägre veken med en liten kropp, och uppstår när säljare misslyckas med att hålla priserna på den lägsta punkten av dagen. I huvudsak, det representerar säljaren utmattning.

Som en följd av en flytt till $5,900–$6,000 utbud kan ses i nästa 24 timmar eller så. Att området har nyligen utjämnade upp i cryptocurrency.

4-timmars diagram

ladda ner-83

Köpare behöver för att förhindra en paus under den stigande trendlinjen som stöd, för närvarande på $4,672, vilket skulle motverka en hausseartad högre låg på $4,435 som bildas måndag.

En överträdelse skulle flytta risk till förmån för en droppe till $4 000. Diagrammet visar området ovanför $5,900 har visat sig vara en tuff nöt att knäcka för tjurar över de sista fyra dagarna. Som en följd av en ihållande flytta över denna nivå är nödvändig för att bjuda in starkare köpa trycket.

Upplysningar: Författaren innehar inga cryptocurrency i skrivande stund.

Titta på: Vad Gör Fed 0% Ränta Skär Säga Om Bitcoin?

Upplysningar Läs Mer

Ledaren i blockchain nyheter, CoinDesk är en media utlopp som eftersträvar högsta journalistiska normer och håller sig till en strikt uppsättning av redaktionella politik. CoinDesk är ett självständigt rörelsedrivande dotterbolag för Digital Valuta Koncernen, som investerar i cryptocurrencies och blockchain startups.Source link