Bitcoin, aktier i stort sett orörliga eftersom China Evergrande deklareras som standard


Källa: Adobe/Wirestock

Priset på bitcoin (BTC) och amerikanska aktieterminer är i stort sett orörda idag efter att den förväntade nyheten kom att kinesisk fastighetsutvecklingsjätte Evergrande för första gången har misslyckats med att betala av en skuld i US-dollar.

Nyheten om att Evergrande har fallerat rapporterades först runt 09:00 UTC, efter den stora kreditvärderingsbyrån Fitch tidigare på morgonen publicerade en notis på sin hemsida där det stod att företaget har nedgraderats till ”begränsad standard.”

Nedgraderingen från Fitch gäller Evergrande, såväl som dess dotterbolag Hengda Real Estate Group Co., Ltd och Tianji Holding Limited, sa uppdateringen.

Enligt Fitch är nedgraderingen ett resultat av att företaget misslyckats med att betala kuponger som förfaller den 6 november efter en anståndsperiod som avslutades den 6 december för två obligationer värda 645 USD respektive 590 USD.

”Det har inte kommit något tillkännagivande från företaget eller förvaltaren angående kupongbetalningarna,” skrev Fitch och tillade att företaget inte har svarat på förfrågningar om bekräftelse av att betalningen har gjorts.

”Vi antar därför att de inte fick betalt”, tillade kreditvärderingsbyrån.

Klockan 12:16 UTC på torsdagen var bitcoin oförändrad under de senaste 24 timmarna till ett pris av 49 213 USD. Efter nyheten om Evergrandes fallissemang, sjönk myntet till så lågt som 48 898, innan det senare trimmade sina förluster.

Samtidigt sjönk också amerikanska S&P 500-aktieterminer något och föll med cirka 0,15 % sedan 09:00 UTC.

1-timmesdiagram över BTC/USD till vänster och S&P 500-terminer till höger:

Källa: TradingView

Evergrandes historia av finansiella svårigheter har i månader skramlat globala finansmarknader.

I september orsakade nervositet relaterad till en potentiell standard för Evergrande en betydande nedgång för både bitcoin och aktier. På den tiden, Alex Mashinsky, grundare och VD för kryptolåneföretaget Celsius nätverk sa att ”en kaskad av standardvärden i det globala finansiella systemet” skulle kunna dra ner bitcoin med det.

Efter dagens begränsade standarddeklaration av Fitch verkade dock känslan bland medlemmar av kryptogemenskapen vara att nyheten redan var allmänt förväntad och möjligen prissatt av marknaden.

Vissa varnade dock också för att nyheten kan leda till kraftiga rörelser i bitcoin, med till exempel Jan Wuestenfeld, en on-chain analytiker på analyswebbplatsen CryptoQuant, skrivande ”Förbered dig på lite volatilitet. Bitcoin.”

Företaget, som allmänt anses vara världens mest skuldsatta fastighetsutvecklare, har fortfarande skulder på över 300 miljarder USD. Den standard som Fitch deklarerade i dag följer ett uttalande från företaget i fredags där det sa att det inte kunde garantera ”att fullgöra sina finansiella åtaganden.”
____
Läs mer:
– De flesta kryptor korrelerade med aktier, inte med guld – Analytiker
– Krypto- och aktiemarknadslänk i fråga efter att Fed-signaler minskat

Source link