Binance Smart Chain, Animoca att satsa 200 miljoner USD på startups av kryptospel


Källa: AdobeStock / mehaniq41

Binance Smart Chain (BSC) har presenterat ett investeringsprogram på 200 miljoner USD utvecklat i samarbete med Animoca varumärken, ett företag fokuserat på icke-fungibel token (NFT) och digitala spelrättigheter – som syftar till att finansiera blockchain-baserade spelstartuper i ett tidigt skede.

BSC är ett blockchain-nätverk byggt för att köra smarta kontraktsbaserade applikationer, lanserat av stora kryptobörser Binance.

Medlen kommer att tilldelas som en del av kedjans tillväxtprogram på 1 miljard USD, säger Animoca Brands i ett uttalande. BSC och dess partner allokerar vardera upp till 100 miljoner USD i syfte att påskynda kortlistade spelsatsningar inom ”GameFis kryptonisch för flera miljarder dollar” (’spel’ + ’decentraliserad finans (DeFi)’).

Den senaste utvecklingen kommer mitt i förväntningarna på att spelindustrin ska öka sin världsomspännande försäljning under de kommande åren. Den globala spelmarknaden värderades till 173,7 miljarder USD 2020, och den förväntas nå så mycket som 314,4 miljarder USD år 2026, enligt en rapport från marknadsundersökningsföretaget Mordor intelligens.

Med mer än 2,1 miljoner dagliga aktiva adresser rapporterade under de senaste veckorna, har BSC etablerat sig som ett av de stora blockkedjeekosystemen. Spel och möjligheter att spela för att tjäna i kedjan har varit ansvariga för en betydande ökning av trafiken och unika plånboksinteraktioner i år, enligt uttalandet.

”Spel är en av de starka pelarna i Web 2.0 och når miljarder användare. Dess storskaliga användningsfall i verkligheten gör det till ett av de centrala fokusområdena för kryptos massadoption till detaljhandelskonsumenter ombord i Web 3.0-världen”, sa Gwendolyn Regina, investeringsdirektör på BSC.

Hon tillade att denna investering kommer att göra det möjligt för projekt som bygger på BSC för att ”få möjligheten att få insikter och expertis” från stora spelbolag som Animoca Brands, såväl som ”samarbetsmöjligheter med blockchain-experter från BSC Community.”

”Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med GameFi-projekt för att bygga nästa generations skalbara blockkedjor och ombord på nästa en miljard nya användare i krypto,” sa Regina.

BSC erbjuder för närvarande olika kryptospel till sina användare, inklusive rollspel (RPG), strategi-kamparenor, sport, digital underhållning, äventyrshistoriabaserade, logiska, kreativa, såväl som sociala spel. Många av dessa projekt har utvecklat NFT-marknadsplatser och play-to-earn-modeller med användning av fungibla tokens och/eller NFT-belöningar.

____

Läs mer:

– Blockchain-spel ”kan vara nyckeln till massadoption”, Outpacing DeFi, NFTs
– Kryptospel exploderar in i den lekfulla framtiden

– Spel driver fortfarande Blockchain Dapp-industrins tillväxt
– Alternativ dyker upp när blockchain-spelindustrin försöker avvärja Steam-förbud

– Kryptospel kan bli Blockchain ’Killer App’, säger Atari Exec
– Denna trend i Axie Infinity väcker ”hållbarhetsproblem” trots stark tillväxt

– Spela-för-tjäna-spel erbjuder alternativ för unbanked i Sydostasien
– Spela för att tjäna pengar blomstrar: från Axies till Lightnite, här är vad som finns där uteSource link