Binance och FTX tävlar om sponsoravtal för Landmark Barcelona tröja – Rapport


Källa: AdobeStock / Анастасия Маленко

Två stora kryptobörser – Binance och FTX – förbereder sig för att gå head-to-head i en kamp om att bli fotbollsjättens huvudsponsor FC Barcelona, har en ny rapport hävdat.

De befintliga banden mellan den kontanta klubben och krypton är redan betydande. Den katalanska klubbens nuvarande sponsor är Rakuten, en japansk tungviktare för e-handel som har sitt eget inhemska dotterbolag för kryptobörs.

Klubben har, liksom många andra, en fanpollett. Och ett antal av dess tidigare legendstatusspelare har offentligt godkänt krypto genom partnerskapsavtal.

Till exempel Lionel Messi, som nyligen lämnade klubben för fransk rival Paris Saint Germain (PSG), slog rubrikerna i kryptovärlden när en del av hans inloggningsavgift hos det franska laget betalades i krypto.

Men Binance-banden är djupare med två andra före detta stjärnor – Andres Iniesta (spelar nu i Japan) och Luis Suarez (nu med Atletico Madrid). Den förstnämnde tog nyligen till Twitter för att publicera sitt eget partnerskap med kryptobörsen.

Det inlägget fick honom omedelbart i varmt vatten med den spanska myndigheten National Securities Market Commission (CNMV), som svarade av ta honom till uppgiften på samma plattform för sociala medier – och informerade honom om att kryptotillgångar är ”oreglerade produkter” med ”relevanta risker.”

Suarez har under tiden tillbringat en stor del av november med att berätta för sina egna Twitter-följare (alla 17 miljoner eller så) hur ”lätt” det är att hantera sina kryptoportföljer med Binance.

Dessutom listade Binance Barcelonas fantoken i april i år, och debuterade den med ett speciellt introduktionserbjudande.

Per Mundo Deportivo är Rakuten angelägen om att förnya sin affär, som löper ut i juni 2022, men ”de två erbjudanden som är mest utvecklade och avancerade” är från Binance och FTX.

Mediet noterade att en EFE-rapport har hävdat att två andra bud redan har avvisats – och att ett av dessa hade kommit från ett icke namngivet ”Mellanöstern-baserat kryptoföretag.”

CNMV har haft en svag syn på kryptorelaterad reklam tidigare, och kan mycket väl avstå från tanken på att tillåta ett av världens största team att ta sig an sitt område med skjortor med kryptorelaterade logotyper.

Emellertid antydde media att utbytena skulle kunna komma runt problemet genom att annonsera en av deras andra (icke-krypterade) tjänster på förstalagets tröja, snarare än deras huvudverksamhet.

Samma media hävdade att Barcelona väntar på ett erbjudande på 67 miljoner USD. Dess befintliga avtal med Rakuten tros ha satt tillbaka det japanska företaget över 62,3 miljoner USD.

Och Barcelona-krypto-länkarna slutar inte där. Samma media hävdade att ett mindre sponsringsavtal med kryptoföretaget Chiliz och dess icke-fungibla token-projekt (NFT). partners.com hade redan slutförts – och klubben väntade på ett lämpligt tillfälle för att göra nyheten officiell.

Cryptonews.com har tidigare rapporterat om intresse från kryptoföretag, och möjliga affärer verkar ha diskuterats sedan sommaren i år. Toni Freixa, en ledande kandidat i FC Barcelonas presidentkandidat, hade till och med hävdat att han hade kommit överens om ett principavtal med ett Hongkong-baserat tokenutbyte i mars. Den affären verkar dock ha fallit igenom helt efter att Freixa förlorade valet till nuvarande president Joan Laporta.

____

Läs mer:
– Presidentvalet i FC Barcelona får en kryptotwist på 72 miljoner USD
– FC Barcelona sägs prata med kryptoföretag om sponsring av tröjor

– NBA, MLB, e-sport och nu går Bündchen & Brady med i FTX:s marknadsföringsteam
– Binance måste intensifiera AML-efterlevnaden för Paris Expansion – Fransk regulator

– CRO-rallyn när Crypto.com får 700 miljoner USD i arenaaffär
– Bybit blir Esports Team NAVI:s officiella kryptoplattform i 3 år

Source link