Binance investerar 200 miljoner USD i Forbes


Källa: Adobe/pvl

Stort kryptoutbyte Binance har gjort en strategisk investering på 200 miljoner USD i det globala medieföretaget Forbes.

Nyheten tillkännagavs idag av Forbes och ett börsnoterat förvärvsföretag för specialändamål Magnum Opus Acquisition Limited.

Enligt tillkännagivandet,

”Binances strategiska investering kommer att ske genom Binances antagande om abonnemangsavtal som representerar [USD] 200 miljoner av åtaganden i [USD] 400 miljoner privata investeringar i public equity (”PIPE”) som tidigare tillkännagavs tillsammans med Forbes avsikt att bli börsnoterad via ett företagsförvärv med Magnum Opus.”

Bolagen här hänvisar till ett tidigare tillkännagivande som angav att Forbes och Magnum Opus kommer att söka efter ”ett företagsförvärv” genom vilket Forbes skulle bli ett börsnoterat företag på New York Stock Exchange.

Binance antar befintliga PIPE-åtaganden, sa de, så den totala storleken på PIPE kommer att ligga kvar på 400 miljoner USD.

Det framgångsrika avslutandet av ”affärsförvärvstransaktionen” förväntas ske detta kvartal.

Tillkännagivandet tillade vidare att:

Transaktionerna med Magnum Opus och Binance förväntas hjälpa Forbes att maximera sina varumärkes- och företagsvärden och använda sin egenutvecklade teknologistack och analys för att omvandla läsare till långsiktiga, engagerade kunder av plattformen, inklusive genom medlemskap och återkommande prenumerationer på premiuminnehåll och mycket riktade produkterbjudanden.

Forbes vd Mike Federle citerades för att ha sagt att Forbes arbetar med att ”avmystifiera komplexiteten” kring blockchain och digitala tillgångar, och att företaget, tack vare Binances investering, nu har ”erfarenheten, nätverket och resurserna” för detta stora utbyte.

Både Forbes och Binance föreslår att de syftar till att utbilda allmänheten om krypto och blockchain, med Federle som säger att Forbes ”kan bli en sann ledare inom området” för digitala tillgångar med Binances hjälp. Börsens VD Changpeng Zhao sa samtidigt att: ”När Web 3 och blockchain-teknologier går framåt och kryptomarknaden blir myndig vet vi att media är ett viktigt element för att bygga en bred konsumentförståelse och utbildning.”

Slutligen, som en del av denna transaktion, Patrick Hillmann, Chief Communications Officer för Binance, och Bill Chin, chef för Binance Labsriskkapitalarmen och inkubatorn för Binance, kommer att gå med i Forbes styrelse.

____

Läs mer:
– Binance skjuter sig själv i foten under regulatorisk granskning på börser
– Binance, FTX kommer att dominera Bitcoin Futures 2022, men DEX vinner också mark – Rapport

– Binance har undanhållit information från tillsynsmyndigheter, hävdar Reuters
– Binance är ”i samtal med suveräna förmögenhetsfonder”, ökar irländsk närvaro

– Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens
– Krypto år 2022 kommer att lyfta fram nya och äldre nya trenderSource link