Binance är ”i samtal med suveräna förmögenhetsfonder”, ökar irländsk närvaro


Källa: AdobeStock/prima91

Efter att ha tagit ett lagövergrepp tidigare i år, Binance är tillbaka – eller åtminstone hoppas världens mest trafikerade kryptobörs det. Plattformen har förstärkts av nyheter om att den pratar med statliga förmögenhetsfonder som är intresserade av att ”ta en andel” i plattformen, att den etablerar en ny bas i Irland och samlar in ett ”par hundra miljoner” dollar i en kommande finansiering runda i USA.

Binances hjärna och vd Chengpeng ”CZ” Zhao uttalade till Financial Times att potentiella affärer med statliga förmögenhetsfonder skulle hjälpa företaget att öka sin ”uppfattning och relationer” med regeringar runt om i världen. Mediet noterade att Zhao ”vägrade att säga vilka fonder företaget diskuterade med”, men citerade Binance-chefen för att säga att ”biljettstorleken inte kommer att vara liten.”

Men han lade till en varning, och sa att ”det inte kommer att vara en kort process och ”kan också binda oss till specifika länder”, något som ”vi vill vara lite försiktiga med.”

Flytten kan dock ”stärka relationer med regeringar och kompensera aggressiva tillsynsmyndigheter” – eftersom de sistnämnda har kämpat för Binance i en rad territorier i år, vilket tvingar plattformen att ta in stränga vet-din-kund-protokoll (KYC).

Företaget befann sig under beskjutning från tillsynsmyndigheter i flera länder, inklusive Tyskland, Storbritannien, Singapore och Thailand.

Zhao tillbakavisade föreställningar om att börser som Binance är ”tokiga” genom att inte arbeta med ”traditionella” licenser av banksektortyp, och tillade:

”Jag är en väldigt lugn kille. Jag är ingen galen kille. Så vi vill faktiskt att regleringen ska bli tydligare i det här utrymmet.”

Han tillade att han ville behålla ett mer decentraliserat tillvägagångssätt för affärer och letade efter mer reglerande tydlighet innan han ”förbinder sig till en enda jurisdiktion.”

Utvecklingen på andra håll i världen kan dock tyda på att Binance ser på Emerald Isle som en möjlig framtida tyngdpunkt. The Irish Independent rapporterade att företaget har ”expanderat sitt fotavtryck i Irland” bara veckor efter att Zhao citerades någon annanstans som att Binance ”har för avsikt att öppna ett centralt huvudkontor någon gång i framtiden.

Flera teknikföretag har etablerat baser i Irland under de senaste åren, främst lockade av låga företagssiffror på drygt 12 % – även om det nu kommer att ändras efter en global överenskommelse som leds av USA:s president Joe Biden om bolagsskattereformer.

Oavsett vilket noterade samma media att efter skapandet av tre nya företag i Irland förra månaden registrerade Binance ett annat i november, som heter Binance Exchange (dvs.). Företaget hade tidigare skapat Binance (APAC) innehav, Binance (Tjänster) Holdings och Binance Technologies i Irland, med Zhao listad som styrelseledamot för alla fyra företagen.

Financial Times tillade samtidigt att Zhao har varit på uppdrag att kommunicera ”mer direkt” med tillsynsmyndigheter på platser som Singapore, och tillade att supremo hade ”tillbringat de senaste två månaderna med att träffa tillsynsmyndigheter i städer inklusive Dubai, Paris, Qatar och Bahrain.”

I USA, företagets Binance.US plattformen hoppas på ett börsintroduktion (IPO) under de kommande tre åren, sade Zhao tidigare i år. Dessa börsintroduktionsförhoppningar, förväntar Binance, kommer att stärkas av insamlingsrundan.

Bloomberg citerade Zhao för att påstå att kapitaltillskottet sannolikt skulle slutföras allra sista 2021 eller i början av nästa år, och hävdade:

”Jag tror att det kommer om en månad eller två,”

På Twitter var Zhao typiskt stoisk.

____

Läs mer:

– Binance släpper Bill of Rights för kryptoanvändare
– Binance pumpar in 1 miljard USD i sin kedja, siktar på miljarder användare

– Binance avvecklar derivat i Europa medan Malaysia vidtar åtgärder
– Binance stoppar också derivaterbjudanden till användare i Hong Kong

– Binance anställer en ex-amerikansk finansutredare för att leda AML-verksamheten
– Självreglering av kryptobörsen slår in när regulatorerna börjar sparka

Source link