Bent Finance ber investerare att ta ut alla medel


Källa: AdobeStock / Sergey Nivens

Insatsplattform med hög avkastning Bent Finance har bekräftat att den har blivit attackerad och råder investerare att ta ut pengar – och blev den sjätte hackade decentraliserade finansplattformen (DeFi) vi rapporterade om bara denna månad.

Hittills inkluderar rapporterade decemberhack Grävling DAO, Bitmart, AscendEX, Vulcan Forged, och Grim finans.

Sedan, tidigt på morgonen på tisdagen, meddelade Bent Finance att det kan finnas ”en möjlig exploatering”, och tillade att de har inaktiverat belöningsanspråk.

”Vi kommer att uppdatera dig så fort vi vet mer, för närvarande har inga pengar gått förlorade,” teamet sa.

Men enligt Joe McGill – grundaren av ett digitalt valutarisk- och rådgivningsföretag CyChain, och tidigare cyber- och kryptovalutautredare vid US Secret Service – en angripare har kanaliserat cirka 440 ethereum (ETH) (1,78 miljoner USD) sedan den 12 december efter att de hade ”finansierat en av de primära plånböckerna via TornadoCash kontantinsättning” den 9 december.

Senast sa Bent Finance-teamet att det fanns ett utnyttjande från den böjda deployer-adressen, som lade till olika mängder Convex CRV (cvxCRV) och Magic Internet Money (MIM) till ”en adress på en overifierad uppdatering för 20 dagar sedan.”

”Vi upptäckte detta just idag. Det finns flera medlemmar i det här laget och vi kommer att rätta till det här,” sa teamet och bad återigen användarna att ta ut alla pengar.

Enligt Etherscan-transaktioner har en adress, som nu är märkt ”Bent Finance Exploiter”, överfört stora mängder DeFi-tokens under de senaste 10 dagarna.

Samtidigt hävdar vissa användare att detta var en mattdragning, och anklagar Bent Finance-utvecklarna för att fly med investerarnas medel.

BENT-myntet sjönk mer än 70% på en enda dag och handlas nu till 4,52 USD.

____

Läs mer:

– Kryptosäkerhet 2022: Förbered dig på fler DeFi-hack, utbytesavbrott och Noob-misstag
– Vad lärde vi oss av MonoX-hacket?

– Solana saktar ner efter rallyt, användarna är rädda för första ”mattandragning”
– Bedragare stal 7,7 miljarder USD i krypto 2021 mitt i mattdragning – Kedjeanalys

Source link