”Beautiful Bitcoin Heaven” Portugals 0% kryptoskatt lockar i Bitcoin-familjen


Källa: AdobeStock / antonel

Den berömda Bitcoin-familjen som bara lever av sin krypto flyttar till Portugal, som välkomnar dem med en skatt på 0 % på kryptotillgångar.

Bitcoin-familjen har blivit internationellt framstående efter att den nederländska familjen på fem sålde allt de ägde 2017, inklusive deras hus, för att investera i bitcoin (BTC) vid en tidpunkt då det handlades för cirka 900 USD – och leva på kryptohandel.

Efter att ha tillbringat de senaste fem åren på att resa runt i världen slår föräldrarna Didi och Romaine Taihuttu och deras barn Joli, Juna och Jessa nu läger i Portugal och avser att göra landet till sitt permanenta hem på grund av dess kryptovänliga skatt ramverk.

”Du betalar ingen kapitalvinstskatt eller något annat i Portugal på kryptovaluta,” sa Didi till CNBC, med hänvisning till landets 0% skatt på krypto, och tillade:

”Det är en mycket vacker bitcoin-himmel”.

En analys av den Portugal-fokuserade advokatbyrån Edge International anger att det, även om det saknas specifik lagstiftning om beskattning av kryptotillgångar i landet, ett bindande yttrande från portugisiska Skatte- och tullverket från 2016 anger att vinster till följd av köp och försäljning av krypto eller dess utbyte mot fiatvaluta inte är skattepliktiga om de representerar kapitalvinster (typ G inkomst) eller kapitalinkomst (typ E). De är endast skattepliktiga om de anses representera närings- eller yrkesinkomst (typ B).

På grund av detta kommer ”skatt endast att betalas i Portugal om köp och försäljning av kryptovaluta är en regelbunden professionell aktivitet för investeringsproffsen på uppdrag av tredje part”, enligt advokatbyrån.

Den 43-åriga pappan har avslöjat att familjen föredrog kallt framför varm förvaring för sina kryptotillgångar och att de har gömt hårdvaruplånböcker i flera länder över hela världen, inklusive Europa, Asien, Sydamerika och Australien. Kryptoförråden finns i hyreslägenheter, vänners hem och självlagringsplatser, eftersom Didi sa att han föredrog ”att leva i en decentraliserad värld där jag har ansvaret att skydda mitt kapital”.

I augusti förra året var cirka 26 % av Taihuttu-familjens BTC-innehav i heta, eller online-plånböcker, som Didi hänvisar till som ”riskkapital” som möjliggör dagshandel och vadslagning, med de återstående 74 % av familjens kryptotillgångar säkrade i hårdvaruplånböcker .

Samtidigt funderar även Didis syskon på att flytta till Portugal, med hans bror och syster i färd med att sälja sina hus för att investera i bitcoin.

”Vi kommer alla att resa tillsammans som en stor bitcoinfamilj vilket naturligtvis är riktigt coolt,” sa han.

____

Läs mer:
– Kryptoskattetrender 2022: Ökad rapportering, uppdaterade regler och en debatt om förmögenhetsskatt
– Så här säkrar Bitcoin-familjen sin BTC-, ETH- och LTC-förmögenhet

– Bitcoin Family startar sin nya världsturné
– The Road of the Bitcoin Family: ”Vi spenderar Bitcoin i 2,5 år”

– Bitcoin kommer att nå 93 000 USD i år, enligt en mindre optimistisk undersökning
– Varför kallar folk Bitcoin för en religion?Source link