BBC Scraps Show om Millionaire Crypto Trader över bluffanklagelser


Källa: AdobeStock / Claudio Divizia

Storbritanniens TV-bolag BBC har beslutat att avbryta en dokumentär och en tillhörande artikel om kryptohandlaren Hanad Hassan efter uppkomsten av anklagelser som tyder på att invånaren i Birmingham kan bedriva en bluff.

Det brittiska TV-bolaget planerade initialt att presentera 20-åringen – som påstår sig ha förvandlat 37 GBP (50 USD) av sina personliga tillgångar till en enorm kryptovärde på 6 miljoner GBP (USD 8,1 miljoner USD) – som grundaren av en välgörenhetsfokuserat kryptoprojekt och en framgångsrik handlare, rapporterade The Daily Mail.

Hassan, som hoppade av universitetet, sägs använda ”sin rikedom för att hjälpa människor” och donera cirka 200 000 GBP (271 465 USD) till välgörande ändamål i sin hemstad.

BBC hade dock fått reda på att krypton i fråga avbröts i oktober förra året, och ett antal missnöjda investerare har på sociala medier hävdat att de varit offer för en bluff som orkestrerats av handlaren.

Vi ”förlorade alla våra jävla pengar på grund av din bluff”, sa en investerare.

Som ett resultat beslutade BBC att ta bort artikeln om Hassan från sin webbplats och skrota dokumentären, We Are England: Birminghams självtillverkade kryptomiljonärsom var planerad att sändas på BBC1 i går kväll.

En ”källa” på sändaren citerades för att säga att BBC för närvarande ”utreder” saken och ”tar det på största allvar”.

Krypton i fråga, Orfano, lanserades i april förra året. Dess uttalade mål var att överföra 3 % av de medel som investerarna tillförde till välgörenhetsorganisationer som livsmedelsbanker. Eller som webbplatsen säger, ”100% av pengarna från 3% välgörenhetstilldelning går till ett välgörande ändamål.”

Myntet har bland annat säkrat uppbackning av musikern Akon som twittrade en video där han hyllade Orfanos välgörenhetsverksamhet.

Orfanos officiella webbplats förblir online, medan dess Twitter konto har varit inaktiv sedan oktober förra året. Den sista händelsen som nämns på båda är tokens förköp i början av oktober 2021.

____

Läs mer:
– Kryptosäkerhet 2022: Förbered dig på fler DeFi-hack, utbytesavbrott och Noob-misstag
– Bedragare stal 7,7 miljarder USD i krypto 2021 mitt i mattdragning – Kedjeanalys

– ”Scam” Crypto Exchange Victims kräver execs möter ”maximal” straff
– Tyska rättegången avslöjar OneCoin Cryptoqueens London Penthouse på 18,2 miljoner USD

– Bitfinex Hack: Möt det självutnämnda ”Serial Entrepreneur”-paret anklagat för att tvätta Bitcoin
– Ju mer kryptohandlare i Storbritannien och USA vet, desto mer riskerar de – Undersökning

Source link