Bankjätten KB skapar krypto-, NFT- och CBDC-kompatibla plånböcker


Källa: Adobe/Postmodern Studio

Den sydkoreanska bankjätten Kookmin Bank (KB) säger att de har utvecklat nya flermyntsplånböcker som kan lagra icke-fungibla tokens (NFT) och olika tokens inklusive centralbanksutgivna mynt.

Enligt Fn News har KB utvecklat lösningar som använder Klaytn blockchain-protokollet, som utvecklats av internetkraftverket och chattappoperatören Kakao.

Beslutet att använda Klaytn är inte obetydligt i det här fallet – Kakao och andra företag arbetar för närvarande på en pilot för centralbanks digital valuta (CBDC) i samarbete med centralbanken Bank of Korea. Piloten använder sig av Klaytn-protokollet.

KB sa att dess ”digitala plånbok med flera tillgångar” hade slutförts framgångsrikt – och förmodligen först skulle testas som en del av piloten, som ska avslutas nästa år.

Banken sa att plånboken skulle ”möjliggöra laddning [account top-ups], remittering och betalningstjänster för ”olika digitala tillgångar”, såsom ”kryptotillgångar, utfärdade av lokala myndigheter [stablecoins] och NFT.”

Den hävdade att utvecklingen hade använt sig av KB:s ”egen teknik” och skulle ”säkra” dess ”konkurrenskraft” i sektorn genom att ”säkra kärnteknologier” i branschen för ”digitala tillgångar”.

En KB-tjänsteman citerades för att säga:

”Vi planerar att aktivt delta i CBDC [pilot] testkörning för Bank of Korea nästa år. Vi planerar att gradvis uppgradera [the wallet] genom att lägga till mer funktionalitet i framtiden.”

KB och dess stora inhemska rivaler har indikerat att de ser krypto – eller för att vara mer specifik, kryptoförvaring – som en möjlig tillväxtmotor. Företaget var med och lanserade för drygt ett år sedan ett gemensamt företag för kryptoförvaring vid namn Korea digital tillgång (KODA). Vid den tiden redogjorde banken för planer på att skapa en business-to-business-fokuserad ”digitala tillgångar bank” för krypto. KODA var från början bara kompatibel med bitcoin (BTC), men företaget sa att det ville lägga till ethereum (ETH) hanteringskapacitet vid ett framtida datum.

Kommersiella banker runt om i världen har varit angelägna om att skapa en nisch för sig själva i händelse av att centralbanker verkligen utfärdar CBDC – med förvaring och distribution öronmärkta som möjliga vägar.

Institutioner inom den privata sektorn oroar sig för att utan innovation av detta slag skulle centralbanker effektivt kunna begränsa sina funktioner till enbart utlåning, bolån och upplåningstjänster.
____
Läs mer:
– Kinesiska banker ”utbildar” allmänheten om fallgroparna med krypto
– Fler Banking Giants Eye Crypto

– Ytterligare en storbank som börjar erbjuda Bitcoin, Ether & Altcoin-tjänster
– Fyra steg som banker måste ta för att förbereda sig för krypto-, CBDC-avbrott

– Kontrollera dessa fyra banker och deras inflyttningar i Bitcoin & Crypto Custody
– Med banker som vänder sig till Bitcoin, är det äntligen dags att längta efter bankirerna?Source link