Banking Behemoths kryptoplånbok, Ethereum-utflöden, Bitcoins milstolpe, Cheap NFT Ape + fler nyheter


Källa: iStock/HamidEbrahimi

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
__________

Nyheter om investeringar

 • Tysklands sparbanker, en konservativ bastion som innehar mer än 1 miljard euro för ungefär 50 miljoner tyskar, undersöker att erbjuda en plånbok för handel med kryptovaluta, rapporterade Reuters. Den nya produkten måste fortfarande godkännas och kan komma att erbjudas 2022, sa Capital och tillade att kunderna skulle kunna handla direkt från sina konton.
 • Investeringsprodukter för digitala tillgångar såg inflöden på totalt 88 miljoner USD förra veckan, jämfört med 184 miljoner USD en vecka tidigare, per Coinshares-data. Det finns ”extremt polariserad åsikt bland investerare, med en del panikförsäljning under denna senaste prisnedgång, medan andra ser det som en köpmöjlighet. Denna skillnad i åsikter är också i stort sett regional, med leverantörer i Nordamerika som ser flöden, medan de i Europa ser utflöden”, sa företaget. Bitcoin (BTC) såg inflöden på totalt 51 miljoner USD (65 % mindre än en vecka tidigare), medan ethereum (ETH) såg utflöden på totalt 17 miljoner USD förra veckan (jämfört med 25 miljoner USD inflöden en vecka tidigare), första gången efter 6 veckors inflöden , även om det bara återspeglar 0,09% av tillgångarna under förvaltning och därför sannolikt inte är meningsfullt, sa Coinshares.
MTD – månad till datum; YTD – år-till-datum; AUM – tillgångar under förvaltning. Källa: CoinShares
 • Blockchain infrastrukturföretag Alkemi lanserar en investeringsarm för utveckling av Web 3.0 kallad Alchemy Ventures. Förutom finansiering strävar företaget efter att erbjuda tillgång till fondens strategiska partners och Alchemy själv, grundarmiddagar för nätverkande, Alchemys rekryteringsnätverk, tillgång till Alchemys produktsvit och personlig tillgång till sitt team.
 • Finansiellt icke-fungibel token-projekt (NFT). Solv-protokoll sa att det kommer att ta insamlingskonceptet ett steg längre genom en Initial Voucher Offering, eller IVO, som präglar finansiella NFT:s kallade Vouchers som innehåller ekosystemtokens, som utfärdas till tidiga investerare. Solv kommer att ge ut 1m SOLV-tokens genom IVO, som startar den 13 december på Binance NFT plattform och Solv marknadsplats, sa de.
 • Blockchain-spelstartfältet ENJINSTARTER meddelade att de är planerade att slutföra totalt 20 initiala decentraliserade utbyten (DEX) erbjudanden (IDO) före slutet av 2021, för totalt 2,8 miljoner USD i tilldelningar.

Gruvnyheter

 • 90 % av alla bitcoins, vilket utgör 18,9 miljoner bitcoins av de maximala 21 miljonerna, bör brytas på måndag. Att nå milstolpen tog nästan 13 år sedan de första bitcoinsna bröts i januari 2009, men det återstående utbudet förväntas inte brytas förrän i februari 2140, baserat på nätverksaktivitetsuppskattningar och Bitcoins halveringsscheman.

NFTs nyheter

 • Ägaren till Bored Ape nummer 3 547, en efterfrågad icke-fungibel token (NFT), sålde den av misstag för 3 000 USD istället för 300 000 USD den gångna helgen, rapporterade CNet och tillade att det var ett ”fett-fingerfel”. Köparen betalade 34 000 USD extra för att påskynda transaktionen, för att säkerställa att ingen kunde ta tag i det före dem, sade rapporten, och noterade att Bored Ape sedan omgående noterades för 248 000 USD. (Läs mer: CryptoPunk säljer felaktigt till över 99 % rabatt, NFT-försäljningen faller igen)

Metaverse nyheter

 • Thea-Mae Baumann, en australisk konstnär och teknolog, sa att hon startade en Instagram konto med handtaget ’metaverse’ redan 2012 – men det efter plattformens moderbolags tillkännagivande i oktober att det ändrade namn från ’Facebook’till’MetaHennes konto har varit blockerat i en månad, rapporterade The New York Times. Ett meddelande på skärmen ska ha meddelat henne att kontot har blockerats för att hon utger sig för att vara någon annan. En talesman för Instagram ska ha sagt att kontot ”felaktigt har tagits bort för identitetsstöld”.
 • SK Square Co., den sydkoreanska jättens investeringsarm SK-gruppen, vill att varje portföljbolag ska ha en metavers närvaro, rapporterade Bloomberg, med hänvisning till VD Huh Seok-Joon. Deras kunder borde kunna använda kryptovalutor för shopping, strömmande media och andra transaktioner med metaverse-gemenskapen, sa Huh och tillade: ”Vårt nya gränssnitt mellan kunder kommer att skifta från mobiltelefoner till metaverse och mynt kommer att användas som nya valutor på våra plattformar.”
 • Teknikföretag DeFi Technologies sade att dess helägda dotterbolag Tapperhet fått godkännande från Finansinspektionen (SFSA) för att lansera en Metaverse and Gaming Index börshandlad produkt (ETP). Enligt pressmeddelandet kommer ETP att bestå av ett index över de fem bästa digitala tillgångarna relaterade till metaverse, och det kommer att tillåta investerare att få direkt exponering över flera metaverse-relaterade och protokollbaserade projekt, via en enda investering. Den har myndighetsgodkännande för distribution över EU-marknader.
 • Metaverse infrastrukturplattform InfiniteWorld har meddelat att det har ingått ett definitivt avtal om ett rörelseförvärv med special purpose acquisition company (SPAC) Aries I Acquisition Corporation att göra InfiniteWorld till ett börsnoterat företag med ett proforma aktievärde på cirka 700 miljoner USD. Vid slutförandet av transaktionen förväntas det sammanslagna bolaget vara noterat på Nasdaq Global Select Market under tickersymbolen ”JPG”.

Adoptionsnyheter

 • Stort företag inom finansiella tjänster Wells Fargo och HSBC Bank tillkännagav ett avtal om att använda en blockchain-baserad lösning för nettning och avveckling av matchade valutatransaktioner (FX). De två företagen kommer gemensamt att använda en delad avräkningsreskontra för att behandla USD, CAD, GBP och EUR, med planer på att lägga till ytterligare valutor inom en snar framtid.
 • Miamis borgmästare Francis Suarez har tillkännagett planer på att ta en del av sin 401(k) utbetalning i bitcoin bara en månad efter att han började få lön i BTC, enligt Real Vision. Borgmästaren delade också att stadsstyrelsen accepterar avgiftsbetalningar i bitcoin från Miami-invånare, och han lovar att etablera ett relevant system för bitcoin-betalningar för pensionssparande senast 2022.

Spelnyheter

 • Galaspel, en blockchain-spelplattform, tillkännagav lanseringen av en blockchain-spelfond på 100 miljoner USD i samarbete med C² Ventures, ett nytt kryptoinvesteringsföretag grundat av Ciara Sun, den tidigare chefen för Listings och Blockchain Investments på Huobi Global. Den gemensamma fonden kommer att investera i spelutvecklare och nya projekt som bygger med blockchain-teknik, inklusive men inte begränsat till play-to-earn, GameFi, metaverses och andra decentraliserade spellösningar, sa de.

DeFi nyheter

 • Plattform för decentraliserad finans (DeFi). BadgerDAO har lämnat detaljer om hur det utnyttjades för 120 miljoner USD tidigare denna månad, och uppger att incidenten orsakades av ”ett uppsåtligt injicerat utdrag” från Cloudflare, en applikationsplattform som körs på Badgers molnnätverk. Hackaren använde en komprometterad API-nyckel som skapades utan kunskap eller auktorisation från Badger-ingenjörer för att periodiskt injicera den skadliga koden som påverkade en delmängd av dess kunder, sa organisationen.

Säkerhetsnyheter

 • De Twitter Indiens premiärminister Narendra Modis konto hackades kort av en bedragare tidigt på söndagsmorgonen lokal tid, och hackaren twittrade att Indien hade antagit bitcoin som lagligt betalningsmedel, att regeringen hade köpt BTC 500 och att den skulle distribuera dem till alla indier. Tweeten raderades snart och ytterligare en tweet skickades tillkännager kontot var säkrat.

Source link