Även detta hydraulikföretag tar Crypto, DeFi, NFT och Metaverse plunge


Källa: Adobe/OlegDoroshin

De Koreanska börsen-noterat sydkoreanskt hydraulikföretag Sewon E&C är i slutskedet av att försegla ett avtal med en stor decentraliserad finansaktör (DeFi) om föreslagen krypto, icke-fungibel token (NFT) och metaverssamarbete.

Mediet iNews24 rapporterade att företaget hade kommit överens om en principaffär med kryptoföretaget Delio förra månaden och var nu redo att skriva under på den streckade linjen efter att ha genomfört en månadslång redovisningsrelaterad ”due diligence och juridisk granskning.”

Hydraulikleverantören, som grundades 1971, uppgav att den förberedde en ”aktieinvestering” i Delio och var ”på väg att” diskutera ”digital finans”-relaterat affärssamarbete.

Sewon meddelade att den skulle expandera till vad den kallade ”krypteringsvalutarelaterade företag”, inklusive som ”blockkedjebaserade NFT, DeFi och metaverse.” Företaget, tidigare känt som Miwon tunga maskiner, byggt sitt namn inom hydraulikindustrin och är även specialiserat på pumpar, ventiler, cylindrar och biotekniklösningar.

Efter en extra bolagsstämma för Sewon aktieägare åtog sig företaget att expandera till ”blockchain-systemutveckling” såväl som ”betalningssystemutveckling” och IT-relaterad forskning. Sewons aktier steg med 2% på nyheterna.

Företaget kommer att arbeta med Delio på en kryptodriven lösning för värdepapperisering av fastigheter, tillade det.

Delio grundades 2018 och dess kärnverksamhetsvägar involverar insättning av kryptotillgångar och insatsliknande räntetjänster, såväl som säkrade lån som använder bitcoin (BTC) och andra tokens, såväl som andra DeFi-relaterade verksamheter.

I november rullade Delio ut Blue, dess kryptostödda låneerbjudande – Sydkoreas första – med en initial total kapitalisering på 100 miljoner USD. Genom att använda BTC och andra mynt som säkerhet kan Blue-användare ta fiat-lån till årliga räntor på upp till 16%.

I somras gjorde Delio ett avtal med finansbranschens tungviktare OK Financial Group, och i oktober fick Delio sitt ledningssystem för informationssäkerhet från det statliga Korea Internet & Security Agency (KISA).

En tjänsteman från Sewon citerades för att säga:

”Vi planerar att aktivt samarbeta med Sydkoreas främsta kryptofinansieringsföretag Delio för att främja olika typer av virtuella tillgångsrelaterade företag.”

_____
Läs mer:
– Här är ”Metaverse-Ready Sneakers and Collectibles”-skaparen Nike förvärvade
– Keanu Reeves kallar NFT:er ”lätt reproducerbara”, säger han äger Crypto

– Hur man köper virtuell mark i Metaversen: En nybörjarguide
– Coinbase erbjuder DeFi Yield-produkt till användare i 70 länderSource link