Atomic Week for Cosmos som ATOM testar all-time high


Källa: Adobe/Stanislav

Priset på Cosmos blockchains infödda token ATOM steg kraftigt på kryptomarknaden idag, trots försäljningstryck från resten av marknaden. Uppgångarna idag följer efter en längre period av högre priser för token, vilket leder till ett (för nu) misslyckat test av dess rekord i september.

16:43 UTC handlades ATOM till 43,25 USD, en ökning med 12 % under de senaste 24 timmarna. Om man tittar på de längre tidsramarna har tokenen ökat med 43 % under de senaste 7 dagarna och 52 % under de senaste 14 dagarna.

Uppgångarna idag positionerade ATOM som den näst bäst presterande bland de 100 bästa mynten efter börsvärde under de senaste 24 timmarna, efter endast den mindre aktien för altcoin frax (FXS), som steg med nästan 14 %.

90-dagarspris för ATOM:

Källa: CoinGecko

Efter dagens uppgångar är priset nu på sitt högsta sedan ATOMs rekordnivå på 44,80 USD från den 20 september förra året, och inom kort avstånd från att bryta igenom den viktiga nivån. Ett avbrott över det priset skulle sedan föra ATOM i ”prisupptäcktsläge” vid en tidpunkt då stora kryptovalutor som bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) kämpar.

Bland de viktigaste drivkrafterna för det senaste rallyt är spänningen kring slutförandet av den stora nätverksuppgraderingen känd som Stargate. Utöver det kommer släppet av Evmos, namnet på implementeringen av Ethereum Virtual Machine (EVM) på Cosmos, som förväntas ta interoperabiliteten mellan de två blockkedjorna till nästa nivå.

För det första kvartalet 2022 innehåller Cosmos Networks färdplan också några anmärkningsvärda uppgraderingar, med tillägget av en icke-fungibel token-modul (NFT) som kanske är den mest intressanta för användarna. Enligt en artikel på Cosmos-bloggen kommer Evmos både att stödja NFT-distributioner och vara värd för marknadsplatser där användare ”enkelt kan handla och distribuera NFT.”

När en användare diskuterade de senaste dragen på Reddits Cosmos-forum, föreslog en användare att de starka grunderna som ligger till grund för tillväxten för Cosmos betyder att det nu är en del av en grupp ”fantastiska projekt” som kommer att bli mer oberoende av rörelserna på en bredare kryptomarknad, en trend som han kallad ”den stora spridningen”.

En liknande uppfattning delades också av andra, med en annan användare som skrev ”Jag har aldrig sett den göra det här. BTC fälls ihop som en stol och ATOM märker det inte ens.”
____
Läs mer:
– Antal utvecklare på Solana, Polygon, Cardano & Co växer snabbare än på Ethereum
– Myntlopp: Toppvinnare/förlorare i december, Q4 och 2021

– En multikedjevärld är nyckeln till framgången med Web 3.0 och Metaverse
– Ethereum, Solana, Polygon & Co bildar en ny het marknad av blockkedjorSource link