AssangeDAO vinner budet på Paks Clock NFT för 53 miljoner USD


Pak, klocka. Källa: censored.art

AssangeDAOen decentraliserad autonom organisation (DAO) bestående av ”cypherpunks” som kämpar för befrielsen av fängslade Wikileaks grundaren Julian Assange, har vunnit budet på Clock NFT, som skapades av den digitala konstnären Pak i samarbete med Assange.

DAO använde värdplattformen för gemenskapsfinansiering Juice kartong att samla in pengar i utbyte mot sin JUSTICE-styrningstoken, och det slutade med att det samlade in totalt 17 422 ETH (55,8 miljoner USD) för att bjuda på NFT.

Den vann budet efter att ha lagt in högsta erbjudandet värt 16 593 ETH (53,1 miljoner USD).

Intäkterna från försäljningen av Clock NFT kommer att gå till Assanges försvarsfond. ”100% kommer att gå till Wau Holland Foundation som stöder Julian Assanges försvar”, Pak sa på Twitter.

Pak, även känd som Murat Pak, tillkännagav förra veckan sitt ”Censurerade” NFT-projekt som kom i samarbete med Assange. Clock NFT som vunnits av AssangeDAO är en del av den ”Censurerade” NFT-samlingen som räknar dagarna Assange har tillbringat i fängelse.

Som rapporterats, i januari förra året, beslutade en domare att Assange inte skulle skickas till USA för att åtalas för spionage och hackning. Hon vägrade dock också borgen för honom och förklarade att han ”fortfarande har ett incitament att avvika från dessa, ännu olösta, förfaranden.”

Assange hade suttit fängslad i ett fängelse i London i 18 månader, vilket ledde till den domen efter att han vräkts från Ecuadors ambassad, där han sökte asyl i sju år.

AssangeDAO:s 55,8 miljoner USD i insamlade medel är den största höjningen någonsin från en DAO som använder Juicebox. Innan detta, ConstitutionDAOsom bildades för att bjuda på ett av få bevarade exemplar av USA:s konstitution, hade rekordet på 47 miljoner USD.

I en intervju med Artnet berättade Pak att han blev kontaktad av Julians bror, Gabriel Shipton, som berättade för honom historien om Julian på djupet. ”Jag är förälskad i att skapa olika mekanismer för att kommunicera mina budskap. För ”Censurerad” behövde droppen en bra anledning att existera och Julian passade precis perfekt”, sa han.

____

Läs mer:
– DAO samlar in 4,6 miljoner USD för ”Liberation of Julian Assange”
– DAO-formulär för att ”befria blockbuster” och bygga decentraliserad streamingtjänst

– NFTs 2022: Från årets ord till vanliga adoptioner och nya användningsfall
– NFT Performance Art: Företag kunde kapitalisera på protester

– DeFi-trender 2022: växande intresse, reglering och nya roller för DAO, DEX, NFT och spel
– Exec vill att Meta ska titta på NFT, DAO och Blockchain Expansion nästa år – Rapport

– Fei-Rari Union godkänd, vilket markerar en av de största DAO-fusionerna i DeFi-historien
– DAOs, tokeninnehavare kan möta nya skatteskulder, varnar PwC Report

Source link