Arthur Hayes ”Coconut Bribery Comment” blockerad av domare


Arthur Hayes. Källa: CryptoHayes / Twitter

En distriktsdomare i USA blockerade åklagare från att presentera den så kallade ”kokosnötskommentaren” under rättegången mot BitMEX Medgrundare Arthur Hayes och andra chefer för kryptobörser.

Regeringen kommer inte att kunna använda detta argument under rättegången i mars, sa distriktsdomaren John Koeltl på torsdagen, rapporterade Bloomberg.

Hayes ”talade på ett rent skämtsamt sätt” citeras Koeltl för att säga och tillägger att videon med hans kommentarer är ”mycket inflammatorisk” eftersom den antyder att det är mutor inblandat. Domaren sa dock:

”Det finns inga bevis för mutor på Seychellerna, och uppenbarligen vägs relevansen av segmentet upp av risken för orättvisa fördomar.”

Beslutet gäller ett kommentarskämt som Hayes gjorde under en debatt med en kryptoskeptiker, ekonomen Nouriel Roubini vid Asia Blockchain Summit i juli 2019, om att använda en kokosnöt för att muta tjänstemän på Seychellerna.

På frågan om att verka i jurisdiktioner med liten tillsyn och om Seychellernas tillsynsmyndigheter som verkar ”i en annan skala” än de i andra länder, sa Hayes att ”det bara kostar mer att muta dem” – och om det belopp som Hayes betalade för att muta tillsynsmyndigheter på Seychellerna, sa han, ”en kokosnöt.”

Detta användes av åklagare som bevis på medgrundarens önskan att undvika reglering när Hayes anklagades 2020 för att tillåta penningtvätt på BitMEX.

Hayes är planerad att ställas inför rätta på anklagelserna den 30 mars, tillsammans med medgrundarna Benjamin Delo och Samuel Reed.

Som rapporterats, i oktober 2020, väckte amerikanska åklagare åtal och anklagade de tre grundarna och BitMEX:s chef för affärsutveckling Gregory Dwyer för att ha undgått penningtvättsregler. Ett år senare gick Dwyer med på att utlämnas till USA.

Förra augusti nådde BitMEX en uppgörelse med Commodity Futures Trading Commission och den Financial Crimes Enforcement Network, samtycker till att betala en straffavgift på så mycket som 100 miljoner USD för att lösa anklagelserna relaterade till utredningar av de två byråerna.

____

Läs mer:
– Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens
– Arthur Hayes säger till kryptohandlare att det lönar sig att vänta, starkare USD kommer

– BitMEX:s Arthur Hayes överlämnade sig och släpptes som planerat
– BitMEX:s One-Stop Crypto Shop in DACH Region Plan får en bankvändningSource link