Argentinsk e-handelsjätte investerar i Mercado Bitcoin och Paxos


Källa: AdobeStock / piter2121

E-handelsjätte med huvudkontor i Argentina Mercado Libre investerat i Mercado Bitcoin och Paxos eftersom det syftar till att öka sin närvaro i kryptosfären, såväl som utveckling och adoption av digitala tillgångar i Latinamerika.

NasdaqDet börsnoterade företaget sa att det förvärvade aktier i 2TM-gruppensom är moderbolaget för utbyte av digitala tillgångar MercadoBitcoin.comoch det gjorde också en strategisk investering i den reglerade blockchain-infrastrukturplattformen Paxos. Inga ytterligare detaljer om affärerna avslöjades.

Investeringarna, enligt tillkännagivandet, ”förstärker Mercado Libres engagemang för utveckling och användning av kryptotillgångar och blockkedjeteknologi i regionen”, samtidigt som man planerar att använda dem för att ”stimulera det regionala ekosystemet, vilket gör att det kan erbjuda allt mer relevanta produkter och tjänster till latinamerikanska entreprenörer och användare.”

Paxos, säger företaget, driver Mercado Pagos kryptoupplevelse i Brasilien. Genom sitt partnerskap, sedan december, har Mercado Pago erbjudit brasilianska användare tillgång till att köpa, inneha och sälja bitcoin (BTC), ethereum (ETH) och Paxos egna stablecoin USDP.

Per Walter Hessert, chef för strategi på Paxos, Mercado Libre var ”den första stora plattformen för att ge krypto- och stablecoin-åtkomst till sina användare i Brasilien”, och denna senaste investering ”är en stark signal om företagets hängivenhet att leda mainstream-antagandet av digitala tillgångar över [Latin America].”

Dessutom hävdar Daniel Cunha, Executive Vice President för Corporate Development på 2TM Group, att som ”en nyckelspelare i [Latin America] tekniska och finansiella tjänster, kan Mercado Libre ha betydande inverkan på den fortsatta utvecklingen av krypto och blockchain i regionen.”

Som rapporterats, i maj 2021 meddelade Mercado Libre att dess fastighetsarm skulle börja acceptera BTC i en speciell ny sektion av plattformen ägnad åt kryptoaffärer, som grupperar fastigheter efter BTC-pris. Detta kom som något av en överraskning, med tanke på att företagets medgrundare Marcos Galperin offentligt hade brutit mot bitcoins betalningsuppgifter mindre än 12 månader tidigare.

____

Läs mer:
– Paxos samlar in 300 miljoner USD till en värdering på 2,4 miljarder USD
– Rios finansreserver kommer att bestå av 1 % krypto, staden kan möjliggöra BTC-skattebetalningar

– Peru, Uruguay Kantar närmare kryptoreglering med lagförslag, politisk rådgivande rapport

– Bolivianska centralbanken ”förbjuder” krypto, säger att tokens ”har ingen plats på den inhemska marknaden”
– Uruguays första Bitcoin- och BNB-bankomat en omedelbar träff med ”1 000 transaktioner under de första timmarna”Source link