Argentinas nationella gas regulator har gett Gasnor, naturgas distributör för två miljoner invånare, godkännande till att genomföra en pilotstudie med en smart kontrakt-baserad certifiering plattform.

Gasnet, en permissioned blockchain plattform från IOV Labs och programvara builder Grupo Sabra, som lanserades på onsdagen, med godkännande från tillsynsmyndigheten Enargas, enligt de inblandade företagen. Kör på en enterprise-version av RSK-Smart Kontrakt Nätverk, Gasnet är utformade för att säkerställa och hastighet Argentina är kroniskt försenade gas certifiering processer.

“När du vill certifiera en ny anslutning gas för ett hem eller ett företag idag behöver du skicka många dokument,” sade Grupo Sabra co-grundaren Pedro Perrota. Från tekniker och konsumenter avtal om certifiering pappersarbete och annan dokumentation, att “alla de saker idag i Argentina tar mycket tid att bearbeta, Perrota sagt. Upp till tre månader, i själva verket.

Inte så under Gasnet. I nu-operativa konsortium nätverk, intyg och uppgifter om transaktionen zip mellan Gasnor och Enargas, som alla kör en nod. Som ökar synligheten och jämnar ut annars ordentliga förseningar, Perrota säger, så att tekniker för att slutligen föra konsumentens gas tjänster på nätet snabbare.

“De är i grund och botten använder blockchain att certifiera de olika stegen,” sade IOV Labs VD Diego Gutierrez. “De är att ge privata nycklar till var och en av de yrkesgrupper som är involverade i processen, så de gör certifiering arbete med denna delade system.”

Certifiering är bara början, dock. IOV Labs och Grupo Sabra säga Gasnet gemensamma ekosystem kan underlätta för alla tjänster. Tekniker: s meriter, till exempel, är oerhört viktigt med tanke på den farliga typen av infrastruktur för naturgas.

Men vad som av en skrupelfria entreprenörer som flyr en rutig säkerhet historia i Buenos Aires och sätter upp en butik i stället, säg, långt mindre staden Salta i landet? Enligt det nuvarande systemet, hans meritlista inte nödvändigtvis följa honom norr, men med Gasnet det skulle.

“När du har en gemensam databas, som alla kan se din meritlista,” Pedro Perrota sagt.

Gasnet har ännu större mål också. Det vill till att bli den gemensamma databasen för Argentinas hela gas distribution ekosystem, för alla nio reglerade företag, Perrota och Gutierrez.

Upplysningar Läs Mer

Ledaren i blockchain nyheter, CoinDesk är en media utlopp som eftersträvar högsta journalistiska normer och håller sig till en strikt uppsättning av redaktionella politik. CoinDesk är ett självständigt rörelsedrivande dotterbolag för Digital Valuta Koncernen, som investerar i cryptocurrencies och blockchain startups.Source link