Är Bitcoin, Ethereums 420, 69 ögonblick ”nonsens”? – Inte riktigt, säger experten


Källa: AdobeStock/Darwin Brandis

Att byta tokens kan vara nervkittlande grejer, men ibland kan numeriska landmärken ge stunder av lättsinne – särskilt för den matematiskt sinnade.

De senaste prismarkörerna för bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) har gett en källa till glädje för Tesla i synnerhet chefen Elon Musk. Trots att han är en av världens skarpaste hjärnor är Musks udda humor välkänd – och han har visat en lust för internets roliga nummer 69 (shorthand för en sexakt) och cannabisgemenskapens favoritnummer: 420.

Förra månaden sågs mycket av samma.

Men förra veckan, en framstående handlare, Brent Donnelly av Spectra Markets, påpekade att siffror som 420 och 69 inte exakt är flukes – och noterade att handlarens beteende ofta kan förvränga siffror mot vissa numeriska värden.

Han skrev i ett nyhetsbrev:

”I bitcoin, som på alla andra marknader, älskar marknaden att lämna order på de runda siffrorna. Detta beror på att människor inte är helt rationella. Vi uppvisar alla möjliga slags förutsägbara mänskliga fördomar, inklusive fördomar i runda tal.”

Donnelly illustrerade sin poäng genom att ge exemplet maratonlöpare, av vilka många strävar efter att bryta fyra timmar. De skulle betrakta några sekunder över 4h-poängen som ett misslyckande, sade han, men skulle fira 3h 59 som en stor seger.

Men han hävdade att ”ett nytt och även irrationellt fenomen” förekommer ”i bitcoin och meme-aktier” där ”handlare tycker att speciella siffror är roliga och lägger beställningar på dessa nivåer för att skärmdumpa och flexa” på plattformar som Discord.

Som sådan har ”numren 69 och 420 blivit fristående memes vid denna tidpunkt.”

Donnelly hävdade att transaktionsdata från Tvillingarna utbyta bevisade hans poäng om det runda numrets bias, eftersom det indikerade att BTC-höjder och -dalar vanligtvis har runda nummer, och nummer som slutar på 0 eller 50 är populära.

Han förklarade:

”Det är mycket mer sannolikt att ett högt eller lågt i bitcoin faller på ett runt tal. Till exempel, 65 010 är mer sannolikt att vara en hög eller låg än 65 008 eller 65 012… Medan 65 050 är mycket mer sannolikt att vara en hög eller låg än de andra nivåerna.”

Denna typ av partiskhet, tillade han, var inte unik för BTC-handlare – och kunde till och med noteras på ”tunga institutionella marknader” som FX som ”visar den här typen av förutsägbar, icke-slumpmässig, klumpig distribution.”

Och Donnelly föreslog till och med att smarta handlare kunde ta ”takeaways” från detta beteende om de ”vet var de ojämna delarna av distributionen ligger.”

Han skrev:

”Om du lämnar en order för att köpa bitcoin för, säg 47 301 USD, är det statistiskt sett större sannolikhet att du blir fylld än personen med en beställning på 47 300 USD eller 47 299 USD eftersom majoriteten av köporder kommer att ligga på det runda numret på 47 300 USD .”

Han rådde också:

”Om du lämnar stop-loss-order, lämna dem alltid på rätt sida av rundan eller meme-numret. Säljstopp ska vara under 00 och köpstopp ska vara över. Den som lämnar en bitcoin-säljorder på 69 501 USD den här veckan vet förmodligen inte vad de gör. Å andra sidan är de som säljs för 68,998 USD förmodligen experthandlare som förstår marknader, memes och publikpsykologi.”

Donnelly påpekade att några av de senaste nyheterna visade en 420-69-bias som inte verkade vara en ren tillfällighet. Han noterade kryptoutbytet FTXDet senaste tillkännagivandet om att det hade plundrat 420 miljoner USD i finansiering från 69 investerare hade dragit The Onion-liknande rubriker från seriösa nyhetskanaler och förklarade:

”[This] Det bekräftar i stort sett nu att vi lever i en simulering skapad av en futuristisk civilisation av skruvade, geniala, mörka komediälskande 11-åringar.”

____

Läs mer:

– ”Number Go Up”-mentaliteten driver kryptovärlden när den mognar
– Uppskattat antal kryptoanvändare når 221 miljoner, sporrade av Altcoins

– Kunskap om Crypto on the Rise, uppmuntrar investeringar – Undersökning
– Utvecklande ekonomier och bättre utbildade människor leder krypto ”rymdloppet”

– Kommer en annan dumpning in? Shiba Inu-token skjuter i höjden med hög volym efter mysk-twittrar
– Winklevoss-testet nytt sätt att tjäna fler kunder för Tvillingarna
– FTX lägger till 7 miljarder USD på månader, brandmän köper BTC & ETH, Worldcoin kommer för ditt öga + fler nyheter

Source link