Apples Metaverse, Crypto Lobbying, WisdomTree’s Wallet, 80 miljoner USD DeFi Hack + fler nyheter


Källa: iStock/pressureUA

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Metaverse nyheter

 • Teknikjätte Äpple ser på allvar in i metaversen och lägger pengar på att utforska dess potential, sa vd Tim Cook under ett analytikersamtal. Han tillade att de ser mycket potential i utrymmet och ”investerar därefter” eftersom de redan har ”över 14 000 [augmented reality, AR] kit-appar i App Store, som ger otroliga AR-upplevelser för miljontals människor idag.”
 • Facebook förälder Meta har bjudit in en liten grupp annonschefer till sitt första möte den 17 februari för att lägga upp sin metaverse pitch, rapporterade Business Insider. Deras namnlösa källor sa att Meta redan har börjat pitcha stora annonsörer på metaversen, och lovar att hjälpa dem att etablera en virtuell närvaro gratis i utbyte mot ett minimikrav på annonsutgifter.
 • Kapitalförvaltare Fidelity-investeringar lämnade in en ansökan om en Metaverse börshandlad fond (ETF), som syftar till att spåra offentliga företag med exponering för det blockkedjebaserade nätverket av tredimensionella, virtuella verkligheter. Deras Fidelity Metaverse Index spårar ”prestanda för ett globalt universum av företag som utvecklar, tillverkar, distribuerar eller säljer produkter eller tjänster relaterade till att etablera och möjliggöra Metaverse”, enligt anmälan.

Reglernyheter

 • En grupp kryptofinansiärer lanserar en superpolitisk handlingskommitté (PAC) som siktar på att spendera mer än 20 miljoner USD för att stödja kongresskandidater inför valet i USA i november. Enligt Politico inkluderar backarna en toppchef på kryptobörsen FTXsåväl som SkyBridge Capital, hedgefonden ledd av Donald Trumps tidigare kommunikationsdirektör Anthony Scaramucci. Gruppen, dubbad GMI PACsa att det redan har attraherat 5,3 miljoner USD i bidrag som det kommer att använda för att stödja de ”som arbetar för att ge konsumenter och innovatörer möjligheten att bygga och använda nästa generations teknik och tjänster här i Amerika.”
 • USA:s president Joe Biden-administrationen förbereder sig för att släppa en exekutiv handling som kommer att ge federala myndigheter i uppdrag att reglera digitala tillgångar som bitcoin (BTC) och andra kryptotillgångar som en fråga om nationell säkerhet, rapporterade Barron’s. Den kommande promemorian skulle ge delar av regeringen i uppdrag att analysera digitala tillgångar och sätta ihop ett regelverk som täcker krypto, stablecoins och NFT.
 • Den ryska regeringen planerar att ha regler för kryptotillgångar på plats i slutet av året, enligt en färdkarta som granskats av den ryska nyhetsbyrån RBK. Färdkartan föreslår att man inför vet-din-kund (KYC) och anti-penningtvätt-regler (AML) för kryptoplattformar, definierar deras regulatoriska status, ger mandat till ett tillsynsorgan och inrättar påföljder för dem som inte följer reglerna.

Adoptionsnyheter

 • På morgonens resultatsamtal, investeringsbolag WisdomTreeVD Jonathan Steinberg tillkännagav företagets nya digitala plånbok, WisdomTree Prime. WisdomTree Prime är ”en plats där krypto interagerar med traditionella tillgångar. Med utgångspunkt i principerna om ”Responsible DeFi” och investerarvänlig innovation, är målet med Prime att erbjuda en bättre upplevelse av finansiella tjänster, som förkroppsligar valmöjligheter, transparens och inkludering, sa de. WisdomTree siktar på en beta-lansering under andra kvartalet 2022, med målet om en nationell lansering senare under året. Väntelistan för betatester är nu öppen.
 • Flushing Financial Corporationmoderbolaget bakom New York-baserade Flushing Banksamarbetade med kryptoföretaget New York Digital Investment Group (NYDIG) för att erbjuda bitcointjänster till sina kunder. Banken grundades 1929 och enligt sin Q4-rapport hade den tillgångar till ett värde av över 8 miljarder USD i slutet av 2021.
 • Kryptoutbyte Crypto.com samarbetar med NBA-superstjärnan LeBron James and the LeBron James Family Foundation (LJFF) för att stödja utbildnings- och arbetskraftsutvecklingsmöjligheter fokuserade på Web 3. Även om de sa att det skulle bli ett flerårigt partnerskap, utvecklade de inte hur länge det skulle pågå.

Säkerhetsnyheter

 • Binance Smart Chain (BSC)-baserat decentraliserat finansprotokoll (DeFi). Qubit Finance utnyttjades av angripare på torsdagskvällen (UTC-tid), bekräftade utvecklare i en tweet och en efterföljande rapport. ”Hackern präglade obegränsad xETH för att låna på BSC. Teamet arbetar för närvarande med säkerhets- och nätverkspartners på nästa steg”, sa teamet. Per säkerhetsföretag PeckShieldstal angriparen 80 miljoner USD.

Utbyter nyheter

 • De US Securities and Exchange Commission (SEC) utfärdade en order som godkände skapandet av BSTX som en aktiehandelsfacilitet av BOX Exchange, sa BSTX idag. Det är ett joint venture av BOX digitala marknader och tZERO-gruppenoch det kommer att vara den första helautomatiska, pris/tidsprioriterade exekveringsbörsen för handel med värdepapper som både regleras av SEC och utnyttjar befintliga privata blockkedjeteknologier, tillade de.
 • Verifiera VASP, ett decentraliserat protokoll för datadelning, lanserade en Travel Rule Working Group i samarbete med 14 operatörer som har slutfört registreringsprocessen för virtuell tillgångstjänstleverantör i Sydkorea. Gruppen kommer att använda meddelandeprotokollet för att uppfylla reseregelkravet i slutet av mars, vilket är deadline. APROBIT, Biblock, Kassörskan, MYNT & MYNT, COREDAX, Flata, FLYBIT, FOBLGATE, GOPAX, Hanbitco, Huobi Korea, OkBit, TENNTENoch PROBIT är bland dem som deltar i Reseregelarbetsgruppen.

Juridiska nyheter

 • Investeringsapp Robin Hood besegrade påståenden om att det felaktigt blockerade investerare från att köpa ”meme-aktier” under marknadsvolatiliteten 2021, rapporterade Law360. Domaren konstaterade att investerarna misslyckades med att på ett adekvat sätt hävda något av de sju fallen i deras klagomål, och de kommer inte att kunna ändra sina påståenden.
 • USA:s justitiedepartementet (DoJ) åtalad Project Investors Inc (också känd som Kryptiskt) VD och grundare Paul Vernon för att ha stulit 1 miljon USD från plånböcker som den nu nedlagda kryptobörsen kontrollerade. DOJ anklagade Vernon, 48, för skatteflykt, elektroniskt bedrägeri, penningtvätt, datorbedrägeri och förstörelse av register i en federal utredning, bland andra anklagelser.

Nyheter om investeringar

 • Grupp för finansiella tjänster för digitala tillgångar HashKey Group meddelade en första stängning på 360 miljoner USD av en ny fond. Det nyinsamlade kapitalet kommer att användas för att finansiera entreprenörer och startups som leder nästa våg av blockchain och digitala tillgångsinnovationer, tillade de.
 • Makrohandelshedgefondföretaget Brevan Howard Asset Management förbundit mer än 250 miljoner USD till dess nyskapade BH Digital Business och företagets initiala fond denna månad började handla med företagets pengar, rapporterade Bloomberg, med hänvisning till ”en person med kunskap om saken.” Företaget planerar att öppna för kunders kontanter senare i år.
 • Astar nätverk (ASTR), en smart kontraktsplattform för flera kedjor på Polkadot (DOT), sa att den har samlat in 22 miljoner USD i en strategisk runda ledd av Polychainmed medverkan från Alameda Research och Crypto.com huvudstadbland andra.
 • US SEC ogillade kapitalförvaltaren Trohet’s Wise Origin Bitcoin Trust spot ETF-ansökan. De förklarade att varje regeländring till förmån för godkännande av ETF inte skulle syfta till att förhindra ”bedrägliga och manipulativa handlingar och praxis” och inte heller nödvändigtvis ”skydda investerare och allmänhetens intresse.”
 • Efter en pre-seedrunda på 5 miljoner USD i juli 2021, Avblockeradockså känd som The Non Fungible Token Company (NFTCo), sa att det har slutfört en seed-runda på 10 miljoner USD för att höja startupföretaget till en värdering efter pengar på mer än 90 miljoner USD. Tiger Global, Penske Media Corp. (som äger medieegenskaper inklusive Anslagstavla, Rullande stenoch SXSW), Electric Feel Underhållning (vars förvaltningskunder inkluderar Post Malone och Lil Baby) är bland investerarna i företaget.

NFTs nyheter

 • Anheuser-Busch, tillverkaren av Bud Light-ölet, lanserar ett icke-fungibla token-projekt (NFT) som heter ”Bud Light N3XT Collection” som kommer att innehålla 12 722 unika tokens. Med köp av en NFT kommer konsumenter att ha möjlighet att rösta på Bud Light NEXT-varor, ha tillgång till Bud Light NEXT-varumärke- och partnerevenemang och mer.
 • NFT marknadsplats Öppet hav omvänt sitt beslut att begränsa antalet NFT:er till 5 NFT-samlingar med 50 artiklar per samling när man använder sitt samlingsskyltfönster. Den angav att anledningen till begränsningarna var att dess smarta kontrakt missbrukades och att ”över 80 % av föremålen som skapades med det här verktyget var plagierade verk, falska samlingar och spam.”

DAOs nyheter

 • Decentraliserad autonom organisation (DAO) FriesDAO sade att det strävar efter att förvärva snabbmatsrestauranger, ”testa om ett öppet samhälle framgångsrikt kan driva ett verkligt snabbmatsföretag.” Medlemmar som vill delta i DAO kan donera till dess skattkammare och få medlemskapstoken som också kommer att fungera som ledningsrättigheter för DAO:s framtida tillväxt och processer.

Karriärnyheter

 • Kedjelänk Labs anlitade medskaparen av Metas Diem, Christian Catalini, samt Stanford kryptografen Dan Boneh som tekniska rådgivare. Catalini och Boneh kommer i första hand att arbeta med Cross-Chain Interoperability Protocol, en ny internationell standard för decentraliserad inter-blockchain-meddelanden, data och token-rörelser.
 • webbläsare Modig (BAT) meddelade att de har gått ombord på Annie Lee, tidigare på streamingplattformen Rycka tillsom deras Chief Marketing Officer.

Source link