Apple har enligt uppgift inga metaverse-planer för sitt headset


Källa: AdobeStock / BGStock72

Teknikjätte Äpple har enligt uppgift inte för avsikt att följa Meta (förr Facebook) och andra teknikföretag i sin metaverse push — istället kommer företagets ”mixed reality”-headset att fokusera på kortare perioder av spel, kommunikation och innehållskonsumtion.

”Jag har fått höra ganska direkt att idén om en helt virtuell värld dit användare kan fly till – som de kan i Meta Platforms/Facebooks framtidsvision – är förbjuden från Apple,” sa i ett nyhetsbrev Mark Gurman, en Bloomberg-reporter som har en historia av korrekt rapportering om Apples produktplaner. Han avslöjade inte sina källor.

Trots allt surr kring headsetet är Gurman övertygad om att det inte skulle vara lämpligt för metaverse användning eftersom det inte är designat för långa användningsperioder. Istället skulle det blandade AR/VR-headsetet (förstärkt verklighet/virtuell verklighet) vara avsett för ”utbrott av spel, kommunikation och innehållskonsumtion.”

”Här är ett ord som jag skulle bli chockad av att höra på scenen när Apple tillkännager sitt headset: metaverse,” sa han.

Apple sägs vara planerad att avslöja sitt headset i slutet av 2022 eller början av 2023, enligt analytikern Ming-Chi Kuo. Det förväntas likna Facebooks Oculus Quest VR-headset. I februari 2021, Informationen detaljerade att headsetet kommer att vara utrustat med ”mer än ett dussin kameror för att spåra handrörelser och visa video från den verkliga världen för människor som bär det, tillsammans med ultrahögupplösta 8K-skärmar och avancerad teknik för ögonspårning.”

Även om detaljerna fortfarande i stort sett är oklara, hävdar experter att headsetet kan kosta mellan 1 000 och 3 000 USD.

Förmodligen har ”metaverse” varit teknikens modeord under de senaste månaderna. Även om det finns många definitioner av denna term, här är hur Meta definierar den, till exempel:

”Metaversen” är en uppsättning virtuella utrymmen där du kan skapa och utforska med andra människor som inte är i samma fysiska utrymme som du. Du kommer att kunna umgås med vänner, jobba, leka, lära dig, shoppa, skapa och mer. Det handlar inte nödvändigtvis om att spendera mer tid online – det handlar om att göra den tid du spenderar online mer meningsfull.”

Bortsett från Facebooks metaversa drag, har några andra teknikföretag också uttryckt intresse. Till exempel Satya Nadella, VD för Microsoft, avslöjade i början av november att företaget ”skapar ett helt nytt plattformsskikt, som är metaversen.”

____

Läs mer:

– Ännu en kryptovinter eller en ny gryning för NFT:er – Branschinsiders delar mer 2022-förutsägelser
– Exec vill att Meta ska titta på NFT, DAO och Blockchain Expansion nästa år – Rapport

– Crypto Exchange FTX tar med Tesla, Apple och Amazon ombord (UPPDATERAD)
– Apple säger nej till Vågliknande Altcoins

– Kinesiska tekniska jättar redo Metaverse, NFT-rörelser trots regulatorisk granskning
– 5 nyckeltrender att titta på 2022 enligt Grayscales vd

Source link