Ännu en kryptovinter eller en ny gryning för NFT


Källa: AdobeStock / Eddie Cloud

2022 är precis runt hörnet, och vi har återigen samlat några intressanta förutsägelser om vad det nya året kan innebära för kryptorymden. Och som vanligt är åsikterna delade om vad man kan förvänta sig, med vissa rädsla för att regleringar kan bli en showstopper för krypto, och andra uttrycker optimism.

Kryptospel

Marcus Sotiriou, analytiker på digital asset broker, kommenterade tillväxten av Metaverse och kryptospel, även känd som play-to-earn eller GameFi. GlobalBlock. Han sa i kommentarer som delas med Cryptonews.com den där,

Den ”extraordinära mängden finansiering” som strömmar in i kryptospelsektorn kan innebära att speltokens kommer att se en ”frikoppling från bitcoin” 2022.

”Metaversen kommer sannolikt att bli ett av DE heta ämnena 2022, särskilt följande Facebooknamnbyte till Meta”, sa analytikern och tillade att det är möjligt att utrymmet kommer att ”gå igenom en fas av hypertillväxt.”

En ny kryptovinter?

På frågan om 2022 kommer att se ytterligare en kryptovinter som den vi såg 2018, gjorde Sotiriou det klart att han inte tror det, med institutionellt deltagande som den främsta anledningen.

”Detta beror på att den viktigaste skillnaden mellan marknaden nu och då är det faktum att så många institutioner är involverade i utrymmet nu,” sa Sotiriou.

”Detta betyder att strukturen på marknaden är helt annorlunda”, argumenterade analytikern, samtidigt som han förklarade att en lägre andel privata investerare på marknaden innebär att det finns färre människor som kommer att ”panika och sälja” när sentimentet är baisse.

På samma sätt, Steve Ehrlich, VD och medgrundare av kryptoplattformen Voyager Digital, sade också att en kryptovinter inte förväntas på kort sikt.

”Adoption är för långt framme den här tiden, vilket kan avvärja och begränsa volatiliteten till nedsidan,” sa Ehrlich.

Men Voyager Digitals VD sa också att ”alla marknader rör sig i cykler” och tillade att ”krypto är inget undantag.” Crypto är fortfarande ung som en tillgångsklass, och volatilitet bör förväntas, sa Ehrlich, samtidigt som han tillade:

”Men när mer likviditet kommer in på marknaden kommer dessa cykler att jämna ut sig.”

Också delning förutsägelser för 2022, Eric Wall, investeringschef på crypto hedge fund Mystiska tillgångar, sa att han förväntar sig att marknaden nästa år kommer att vara ”något emellan” en tjur- och en björnmarknad.

”Ingen mega björnmarknad”, men också ”ingen supercykel”, sa Wall, med hänvisning till idén att krypto kan fortsätta att stiga i värde under en längre period som är mycket längre än de tidigare marknadscyklerna.

Nästa iteration av NFTs

I en kommentar om icke-fungibla tokens (NFT), sa Arcane’s Eric Wall i sin Twitter-tråd att standard ”jpegs” sannolikt bara är den första iterationen av innovationen som kommer att hända i detta utrymme.

”Människor kommer att hitta nya spännande användningsfall för NFTs,” skrev han.

Också hausse på utrymmet, som tills nyligen huvudsakligen bestod av digital konst, var Matteo Dante Perruccio, VD för digital asset manager Wave Financial, som sa att det kommer att fortsätta att utvecklas snabbt under det nya året.

”[I]Det är tydligt att NFT-området kommer att fortsätta att utvecklas snabbt och expandera mer och mer till att finanssektorn hittar tillämpningar på bolåne- och fastighetsmarknaderna, säger Perruccio.

Han tillade att han tror att NFT också kan ha ”en betydande inverkan” på saker som markägande i utvecklingsländer.

Regulatoriska risker

När det gäller potentiella risker för ytterligare kryptoantagande 2022, medgav GlobalBlocks Sotiriou att nya regleringar som den mycket omdiskuterade amerikanska infrastrukturpropositionen kan bli ett problem.

”Infrastrukturpropositionen kommer att introducera nya definitioner för vad en ’mäklare’ är,” förklarade Sotiriou, samtidigt som de tillade att krav som ställs på dessa spelare kommer att vara näst intill omöjliga att följa som lagförslaget ser ut idag.

”[P]Människor som deltar i nätverket kan behöva bete sig som nodoperatörer för att rapportera identifierande information för kryptotransaktioner som de inte har något sätt att samla in, säger analytikern.

De regulatoriska riskerna 2022 pekades också på som en potentiell showstopper för krypto av Voyager Digitals Ehrlich, även om han sa att detta sannolikt är mer av ett problem för institutioner än för detaljhandelssegmentet på marknaden.

”A [asset manager] Bitvis undersökningen fann just att 56% av finansiella rådgivare inte har allokerat till Bitcoin på grund av regulatoriska problem,” sa Ehrlich och noterade att institutioner tenderar att undvika investeringar i vad de anser vara ”en potentiell gråzon.”

Samtidigt, på en mer positiv ton, sa Wave Financials Perruccio att han tror att vi kommer att se ”en mer gynnsam regulatorisk hållning i Indien”, såväl som ”mer klarhet” i Storbritannien när det gäller den reglerande statusen för börser och digitala tillgångar vårdnaden där.

Slutligen hävdar Perruccio att 2022 är året då vi äntligen kommer att se en spotbaserad bitcoin-börshandlad fond (ETF) godkänd av tillsynsmyndigheter i USA, vilket verkligen skulle välkomnas av kryptogemenskapen.

____

Läs mer:
– Prisprognoser för Bitcoin och Ethereum för 2022
– Kryptoadoption 2022: Vad kan du förvänta dig? – 2022 Crypto Regulation Trends: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer

– DeFi-trender 2022: växande intresse, reglering och nya roller för DAO, DEX, NFT och spel
– Kryptosäkerhet 2022: Förbered dig på fler DeFi-hack, utbytesavbrott och Noob-misstag

– Hur den globala ekonomin kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022 – Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens
– Kryptoinvesteringstrender 2022: Stöd för fler institutioner och memmanier

Hitta fler prognoser för 2022 här.

Source link