Den blockchain för bloggare, Ånga, flyttar till Kupan.io, CoinDesk har lärt sig. Den fientliga hård gaffel är planerad till fredag.

“Min egen uppfattning, Justin Solen trodde att detta var en röstande krig,” Blocktrades grundare Dan Notestein berättade CoinDesk. Blocktrades är en ledande validator på Ånga blockchain och Notestein är bland utvecklarna att samordna hård gaffel programvara.

Solen är Tron Grunden förvärvade Steemit, Ånga ledande sociala medier dapp, på Februari. 14. Förvärvet inleddes en utdragen kamp mellan Solen och Ånga gemenskapen över vilken sida som leder kedjan. Frågan är en hög med Steemit Inc.-reglerbar ånga polletter känd som “ninja-bryts insats” som Solen kunde ha använts för att fastställa blockchain öde.

För det första svårt gaffel, en viktig sak som kommer att förändras: polletter från den ursprungliga utvecklingsfonden kontrolleras av Steemit kommer inte att föras över till den nya kedjan. Alla andra kommer att portas över.

“Han förstod inte att det underliggande värdet av dessa tokens är gemenskapen,” Notestein sagt. “I slutändan, om inte tillräckligt med folk att stödja dessa tokens, de blir värdelösa.”

Kort sagt, snarare än att fortsätta kampen för Ånga, framstående ledare hoppas på att ta sin gemenskap med dem till grönare betesmarker.

Läs mer: Justin Sun Köpte Steemit. Ånga Flyttade för att Begränsa Sin Makt

Decentralisera detta

Ånga är mest känd som en crypto alternativ till Medium. Bloggare att skriva inlägg och dela en liten del av blocket belöningar baserade på popularitet för sina inlägg.

Notestein driver en topp vittne (som en bitcoin-miner) på Ånga. Han driver också en tjänst något som ShapeShift som gör det enkelt att växla mellan mynt.

Igår kväll skrev han ett inlägg på Ånga som återspeglas samtal som för närvarande pågår inom ett Glapp i grupp med uppgifter grov plan för hårt gaffel blockchain så att Tron fonden får stänga av den helt. Den nya blockchain preliminärt är känd som “Bikupa.”

Den typ av Ånga som gör detta ganska lätt.

Läs mer: Varför Crypto Bör Bry sig Om att Justin Sun Ånga Drama

I grund och botten, gaffeln är utvecklarna kommer att göra en kopia av blockchain, som har den unika egenskapen av att bära i det exemplar av alla blogginlägg som folk har skrivit hittills.

Detta innebär att med en hård gaffel alla bloggar uppgifter bevaras. Andra dapps stödja blogga funktion kan bara omdirigera till den kopia av data på nya blockchain. Notestein sade att många av de dapps förutom Steemit kommer att göra så, men CoinDesk har inte kunnat bekräfta att i pressen tid.

Steemian, en Steemit alternativ, sa att det skulle göra bytet, även om det skulle vänta så länge som ett par veckor för att hjälpa användare att övergången över. Spelet Splinterlands, som är den mest populära Ånga dapp enligt Dapp.com bekräftade det skulle göra bytet när den kedjan var stabilt och laget hade justeras alla teknik på slutet. Ägaren av SteemD, ett block explorer, berättade CoinDesk det skulle göra någon typ av format som låter användare välja mellan de två. För många dapps, övergången kommer att kräva omprofilering.

Gaffeln fångar den decentraliserade karaktär blockchains. Både kedjor kommer att ha allt innehåll som lämnats in före den hårda gaffel. Som blockchain framtida innehåll blir som skickas till beror på vilket användargränssnitt användaren använder. Förmodligen, om en användare används för att blogga på Steemit, sin post-hårt-gaffel inlägg kommer fortfarande att bli frälst på kedjan med Justin Solens tecken.

Tron Grunden inte svara på en begäran om kommentar från CoinDesk.

Vad kommer att förändras

I form av ånga token leveranser, utvecklarna kommer att ta ett snapshot av alla plånböcker på några block för att sedan fördela den samma sätt volymen för alla plånböcker på den nya kedjan.

Alla polletter på Ånga kommer också att ha marker på den nya kedjan, som är, med undantag för Steemit plånböcker kontrolleras av Solens Tron Foundation.

“Vår omedelbara plan är att hålla det enkelt. Vi gör detta mycket snabbt,” Notestein sagt.

Läs mer: Ånga Samhället Mobiliserar Populära Omröstning i Strid Med Justin Solen

De kommer dock att göra ett tweak så att utbyte kommer att vara mycket mindre sannolikt att rösta på deras vittnesbörd på uppdrag av någon försöker köra en styrning kupp, som Binance och Huobi gjorde på Tron räkning nyligen (har sedan beklagade för att göra så).

“En av de första förändringarna kommer att bli en förbättring i Uppgiftsskyddsombud [distributed proof-of-stake] system för att förhindra attacker av den här typen,” Notestein sagt. I grund och botten, om en användare på den nya blockchain insatser sina tokens, kommer de inte att kunna delta i styrningen röster för 30 dagar.

Ånga är unik i den grad till vilken styrning kräver att användarna att verkligen låsa in sina tillgångar. När någon bestämmer sig för att rösta på deras vittnesbörd, de binds upp under en lång tid (“ladda upp”). Det tar 13 veckor för alla tokens till “power down” i Ånga språkbruk (de släpper gradvis över tid).

För närvarande värderas till $46 miljoner på CoinMarketCap, Notestein räknar med ånga polletter att sjunka i värde efter hård gaffel.

Han sa att användarna håller nu eftersom de vill få nya blockchain s polletter, då han förväntar sig att ånga kommer att vara allmänt dumpad. Notestein själv är en ånga whale, och han sa att han planerar att dumpa detta.

I fråga om värde för den nya token, Notestein anser att ett utbyte kommer att lista det. Han planerar även att starta ett utbyte som Ånga gemenskapen kan använda det nya tecken. De redan har tekniken redo, sade han.

Redo att åka

Notestein tror att mycket av innehållet-att bidra gemenskapen kommer att gå över. Notestein s inlägg om gaffeln gav mer än 1 700 röster och över 700 kommentarer.

“Hur Justin Solen har kommit, han bara gnuggade alla fel,” Notestein sagt. “Grejen Ånga är det i princip införs människor till en hel del av idéer om crypto även om de bara kommer hit för att blogga.”

Fråga: när samtalen bröt samman, Solen tog till Steemit själv att uppmana vittnen för att komma över till hans sida. Men han lät sin frustration visa. I en Mars 5 inlägg eftersom i stort sett bort (men vars ursprungliga liv på insidan blockchain) Sun frågade: “tycker du om Justin Solen eller vill du bara knulla honom?” Det fortsatte i samma anda.

“Ånga är en mycket mer social blockchain. Det är lite av en annorlunda känsla,” Notestein sagt. “Som verkligen var vårt primära mål: Att behålla gemenskapen från verkligen ett existentiellt hot från Tron.”

Upplysningar Läs Mer

Ledaren i blockchain nyheter, CoinDesk är en media utlopp som eftersträvar högsta journalistiska normer och håller sig till en strikt uppsättning av redaktionella politik. CoinDesk är ett självständigt rörelsedrivande dotterbolag för Digital Valuta Koncernen, som investerar i cryptocurrencies och blockchain startups.

Source link