All-Time High Weekly Close för Bitcoin ökar sentimentet när 2022 närmar sig


Källa: AdobeStock/3dsculptor

Bitcoin-priset (BTC) stängde förra veckan över 65 000 USD, den högsta nivån någonsin för kryptovalutan. Den nya milstolpen ökade sentimentet bland bitcoininnehavare, och många var optimistiska om att hausseartade förutsägelser för resten av 2021 kommer att gå i uppfyllelse.

Klockan 10:48 UTC på måndagen handlades bitcoin för 66 026 USD, en ökning med 2,1 % för dagen och 4,5 % under de senaste 7 dagarna. Priset har också stigit sedan det rekordhöga veckoslutet på cirka 65 500 USD på söndagen, även om det fortfarande är nere från förra veckans all-time high på cirka 69 000 USD.

Den höga stängningskursen för veckan fick en del att kommentera att de nu ser hausse förutsägelser från PlanB, skaparen av den populära bitcoin stock-to-flow-modellen (S2F), som är inom räckhåll för i år.

”Så mitt i björnar som kräver ytterligare en kryptodipp, och att vi kommer till 10k, har vi precis haft den högsta veckosluten någonsin på Bitcoin […] Jag hoppas verkligen på att ha gröna 2 veckor på mig att avsluta november med PlanB-förutsägelserna på 98k, och jag är hausse på det”, skrev en användare på Reddits r/CryptoCurrency-forum samtidigt som de delade ett diagram som visade hur bitcoin just har avslutade veckan på sin högsta nivå någonsin.

Källa: Reddit

Förutom att vara en all-time high veckostängning, men den populära tekniska analytikern TechDec spetsig ut att den nuvarande nivån också är en viktig så kallad Fibonacci-nivå.

”Bitcoin har precis öppnat och stängt en vecka över loggen 1,618 [Fibonacci level]”, skrev analytikern innan han visade ett diagram som verkade visa vad som har följt när samma har hänt tidigare.

Källa: TechDev / Twitter

Nya amerikanska bitcoin futures-backed ETF inkommande, och endast en terminsstödd sådan

Under tiden, i andra bitcoin-nyheter, finansiella tjänster VanEck är på väg att lansera en ny bitcoin-terminsstödd börshandlad fond (ETF) i USA.

Enligt ett meddelande från Chicago-baserade Cboe börs kommer ETF:en att noteras på Cboe på tisdag denna vecka under tickern XBTF.

Enligt till Bloombergs Senior ETF-analytiker Eric Balchunas kommer XBTF att likna de befintliga bitcoin-termins-ETF:s BITO och BTF, även om det kommer att komma med en något billigare förvaltningsavgift på 0,65 %, jämfört med 0,95 % för BITO och BTF.

Den nya ETF-noteringen kommer efter att företagets ansökan om en spotbaserad bitcoin ETF avslogs av US Securities and Investment Commission (SEC) i fredags. Avslaget gavs på liknande grunder som alla andra spotbit-ETF:er i det förflutna, där SEC signalerade att det fortfarande bara kommer att tillåta bitcoin-ETF:er som backas upp av reglerade terminskontrakt att lanseras.

Emellertid har terminsstödda ETF:er fått sin beskärda del av kritik från bitcoin-gemenskapen, med många som hävdar att de är ett mindre än optimalt sätt att investera i bitcoin. Detta beror bland annat på kostnadsbekymmer, begränsade öppettider och det faktum att innehavare av en bitcoin ETF faktiskt inte äger några bitcoins som kan användas i praktiska syften.

I en kommentar om den första bitcoin-ETF som lanserades, ProShares BITO, sa den populära bitcoin on-chain-analytikern Willy Woo idag att att använda en bitcoin-ETF istället för faktiska bitcoins är som att gå tillbaka i tiden:

”Det är som att gå två steg bakåt så att äldre investerare kan få tillgång till det gamla industriella sättet; tillsammans med industriålderns hyressökande mellan dig och tillgången”, sammanfattade analytikern ETF-diskussionerna genom att säga.

____

Läs mer:

– ”Extrem volatilitet” förväntas när Bitcoin-investerare lär sig att värdera det
– BTC Rainbow-förespråkare vill satsa 1 miljon USD på att S2F-förespråkarna har fel

– Panteras vd trimmar Bitcoin-prisprognosen för 2021, ser ETH överträffa
– Bitcoin kan överstiga 66 000 USD 2021 och 400 000 USD 2030 – ”Panel of Experts”

– Det är därför Bitwise drog tillbaka BTC Futures ETF
– Australian Crypto-Focused ETF Hits Record, Spot-Based BTC, ETH ETFs förväntade

Source link