Aave och Centrifuge lanserar ”Real World Assets”-marknaden


Källa: en skärmdump, Instagram/aave.aave

Populärt decentraliserat finansprotokoll (DeFi). Aave (AAVE) har samarbetat med decentraliserade operativsystem Centrifug att lansera en ny marknad som heter Verkliga tillgångar (RWA), vilket skulle göra det möjligt för användare att tjäna avkastning mot verkliga tillgångar.

Dessförinnan kunde Aave-användare bara låna och låna ut digitala tillgångar, med priser som varierade baserat på efterfrågan och utbudsmått. Med denna nya marknad kan användare nu tokenisera sina verkliga tillgångar och använda dem som säkerhet för att låna kontanter.

”RWA-marknaden är en välbehövlig byggsten, inte bara för protokoll som Aave, utan för DeFi som helhet”, citerades Stani Kulechov, grundare av Aave, i tillkännagivandet.

Aave är ett decentraliserat utlåningssystem skapat ovanpå Ethereum (ETH) blockchain som tillåter användare att låna ut, låna och tjäna ränta på digitala valutor utan behov av mellanhänder.

Användare kan till exempel låna ut DAI, ett decentraliserat stabilt mynt kopplat till den amerikanska dollarn, och tjäna avkastning baserat på marknadens efterfrågan. På samma sätt kan de låna DAI till en specifik kostnad genom att sätta andra digitala tillgångar som Etheruem som säkerhet.

I april samarbetade Centrifuge med ett annat DeFi-låneprotokoll Tillverkare (MKR), kopplar DeFi-lån med verkliga tillgångar för första gången.

Centrifuge lanserades 2017. Centrifuge OS-baserat öppet DeFi-protokoll och marknadsplats för verkliga tillgångspooler Tinlake har för närvarande nästan DAI 51,3 miljoner i total value locked (TVL), med en nuvarande uppskattad avkastning på drygt 22% årligen.

Protokollets infödda token CFG handlas till 0,95 USD klockan 9:26 UTC. Den har minskat med 9,2 % under de senaste 24 timmarna och 5,9 % under en vecka.

Samtidigt byter AAVE ägare till 249 USD, efter att ha sjunkit knappt 14 % på en dag. Det är upp 33,4 % på en vecka.

____

Läs mer:

– Fei-Rari Union godkänd, vilket markerar en av de största DAO-fusionerna i DeFi-historien
– YFI samlar 80 % på en vecka när laget lovar ”aggressiva återköp”

– DeFi-trender 2022: växande intresse, reglering och nya roller för DAO, DEX, NFT och spel
– Kryptoindustriinsiders delar de bästa Ethereum-, DeFi-, Gaming- och TradFi-trenderna för 2022Source link