7 populära Bitcoin Lightning Network-plånböcker för 2022


Källa: iStock/Devrimb

Bitcoin (BTC) Lightning Network växer snabbt, och för de som fortfarande inte har provat det kan 2022 vara året för att vidta åtgärder och ladda ner en mobil Lightning Network-plånbok. Men vad finns redan på marknaden? Vi satte oss ner och tittade på sju av de mest populära Lightning Network-plånböckerna för Äpple och Android telefoner.

Eftersom Lightning Network fortfarande är en relativt ny innovation, finns det vissa komplexiteter med att använda nätverket för betalningar. Bland dessa kan saker som att öppna och stänga betalningskanaler ta lite tid att lära sig för nya användare.

På grund av dessa komplexiteter vänder sig vissa användare till förvaringsplånböcker för sin första upplevelse med Lightning. Dessa typer av plånböcker gör vanligtvis användarupplevelsen enkel, men avvägningen är förstås att användaren ger upp kontrollen över de privata nycklarna till plånboksoperatören, vilket många bitcoiners helst undviker.

Så med det sagt är dessa de mest populära mobila BTC Lightning Network-plånböckerna.

(Rankingen är baserad på nedladdningssiffror från Googles Play Butik.)

Mest populära Lightning-plånböcker för förvaring för 2022

Blå plånbok

Blue Wallet är en förvaringsplånbok när man använder standardinställningar, men är bland de få plånböcker som kan ställas in att vara helt icke-depå för användare som föredrar det. Genom att behålla det i standardläget kan nya användare komma igång med betalningar direkt utan att behöva tänka på att behöva öppna betalningskanaler.

Källa: Google Play

Blue Wallet stöder både bitcoin on-chain-transaktioner och Lightning Network.

Plånboken finns för både Apple- och Android-enheter, och har laddats ner från Play Store mer än 100 000 gånger.

Plånbok av Satoshi

Wallet of Satoshi kommer först på vår rankning av de mest populära förvaringsplånböckerna för Bitcoins Lightning Network. Plånboken marknadsförs som ”Världens enklaste bitcoin Lightning-plånbok” och kan hantera både on-chain bitcoin och Lightning-transaktioner med lätthet, även för personer som är nya med bitcoin.

Källa: Google Play

Wallet of Satoshi är tillgänglig för både Apple- och Android-telefoner och har även laddats ner mer än 100 000 gånger från Googles Play Store.

De mest populära Lightning-plånböckerna utan förvaring för 2022

Om man tittar på Lightning-plånböcker där användare får ha full kontroll över sina egna medel – även känd som icke-depåplånböcker – är urvalet av populära plånböcker också ganska bra.

Det är dock värt att komma ihåg att de mest populära bland dessa plånböcker fortfarande hade mycket färre nedladdningar i Googles appbutik än den mest populära förvaringsplånboken, vilket indikerar att massorna fortfarande väljer att använda användarvänlighet framför fullt personligt ansvar.

Electrum

Den bästa Lightning-plånboken som inte är förvaringsbar när vi går in i 2022 är Electrum, att döma av nedladdningsnummer i Google Play. Det är dock värt att komma ihåg att Electrum har varit välkänt som en av de mest populära on-chain bitcoin-plånböckerna långt innan Lightning-stödet lades till, vilket troligen är en del av orsaken till det höga nedladdningssiffrorna för denna plånbok.

Plånboken är känd för sin säkerhet och har ett antal tekniker för att överbrygga gapet mellan varm (online) och kall (offline) lagring av bitcoin som finns i plånboken.

Källa: Google Play

Electrum hanterar både on-chain bitcoin och Lightning Network transaktioner.

Electrum-plånboken har mer än 500 000 nedladdningar i Play store, men är inte tillgänglig i Apples AppStore.

Muun

Mest populär bland de icke-förvarande plånböcker som vi täckte i den här omgången var Muun, en bitcoin- och Lightning-plånbok som har hittat ett sätt att integrera en Lightning- och on-chain-plånbok i samma användargränssnitt med bara ett enda BTC-saldo som användarna behöver att överväga.

Källa: Google Play

En av styrkorna som många pekar på med denna plånbok är dess avgiftsberäkning, som företaget hävdar är mer effektiv än andra plånböcker eftersom det kommer att säkerställa att användare inte behöver betala för mycket för sina transaktioner i kedjan.

Den här plånboken flyttar inte heller automatiskt över bitcoinöverföringar på kedjan till Lightning-kanaler. Istället är det inställt så att användare har tillgång till sin bitcoin både på huvudblockkedjan och på Lightning Network genom en tredjepartstjänst som måste litas på för att sätta in och ta ut BTC från Lightning.

Muun finns för både Apple- och Android-telefoner, och har mer än 50 000 nedladdningar i Googles Play-butik.

Efter Muun-plånboken finns det ett antal andra plånböcker utan förvaring som enligt Google Play-butiken var och en har mer än 10 000 nedladdningar. De nästa fyra plånböckerna listas därför utan särskild ordning.

Fågel Fenix

Phoenix är en Lightning-plånbok utan förvaring som inte kräver någon installation, och som därmed gör det lättare för nybörjare att komma igång. Plånboken tillåter också användare att säkerhetskopiera den genom att ange sin e-postadress.

Källa: Google Play

Värt att notera om Phoenix är att denna plånbok, i april i år, infördes en avgift på 1 % för kanalskapande (minst 3 000 satsningar), vilket vissa användare har klagat över är för högt.

Plånboken är tillgänglig för både Apple- och Android-telefoner, och finns för närvarande listad i Google Play-butiken med mer än 10 000 nedladdningar.

Breez

Breez är en annan Lightning-plånbok som inte är frihetsberövad.

Källa: Google Play

En intressant sak med Breez är att plånboken även har ett urval av appar som möjliggör betalning med Lightning integrerad i den. Bland dessa finns saker som Bitrefill, som låter vem som helst köpa presentkort med Lightning, och LN.PIZZA, en app som låter användare betala för Domino’s Pizza via blixten.

Breez tar ut en avgift på 0,4 % för automatiska kanalskapande, med en minimiavgift på 2 000 sats.

Breez finns på både Android- och Apple-telefoner och har mer än 10 000 nedladdningar i Googles Play-butik.

Eclair

Éclair är en Bitcoin-plånbok som förutom att stödja bitcointransaktioner på kedjan också erbjuder möjligheten att ansluta till Lightning-nätverket.

Källa: Google Play

Éclair kör vad som har beskrivits som en avskalad Lightning-nod på användarens mobiltelefon, och kan även beräkna betalningsvägar på användarens enhet, vilket minimerar behovet av att förlita sig på centraliserade parter.

Plånboken är utvecklad av det franska företaget ACINQ, som är samma företag som också har utvecklat Phoenix-plånboken.

Till skillnad från de flesta andra mobila plånböcker är denna plånbok endast tillgänglig för Android-enheter och har mer än 10 000 nedladdningar i Google Play-butiken.
____
Läs mer:
– Jack Dorseys spiral avslöjar Bitcoin Lightning Development Kit
– Ett Bitcoin-räntekonto utan förvaring? Lightning Network kan vara svaret

– Hur man tjänar Bitcoin genom att köra en blixtnod

– Bitcoin Lightning Network växer snabbare än du tror
– Fysiska måsten i en digital värld: 4 väsentligheter för Bitcoiners

Source link