6 Krypto-vd:ar vittnar om tröskelproblem, Bitcoin Mining och mer


Källa: Adobe/Daniel

Amerikanska lagstiftare bör vidta åtgärder för att föra in kryptorelaterade aktiviteter i det reglerade finansiella systemet, samtidigt som de utvecklar en ”nationell policy för en decentraliserad Web 3” som de gjorde för Web 1 på 1990-talet, Brian Brooks, VD för Bitcoin (BTC) gruvdrift fast Bitfury, skrev i ett vittnesmål inför en utfrågning hos House Financial Services Committee i dag.

Han är en av de sex cheferna som vittnade vid Digitala tillgångar och finansernas framtid: Förstå utmaningarna och fördelarna med finansiell innovation i USA hörsel. Andra var Jeremy Allaire, medgrundare, ordförande och VD för Cirkel, Samuel Bankman-Fried, grundare och VD för FTX, Charles Cascarilla, VD och medgrundare av Paxos Trust Company, Denelle Dixon VD och verkställande direktör för Stjärn Utvecklingsstiftelsen, och Alesia Jeanne Haas, VD för Myntbas Inc. och CFO för Coinbase Global Inc.

Se utfrågningen här:

”[…] en nationell policyagenda som tar kryptoefterlevnad på allvar bör bedöma om det är mer meningsfullt att fortsätta att hålla kryptoaktiviteter till stor del utanför det reglerade finansiella systemet”, skrev Brian Brooks.

Han tillade att att föra in dessa aktörer i en mer reglerad miljö skulle också säkerställa att de kan övervakas ordentligt, inklusive mekanismer för att säkerställa att företag verkar på ”lämpliga nivåer av riskhantering.”

Brooks betonade vidare att en nationell policy bör antas för att underlätta uppkomsten av en ”decentraliserad Web 3 som drivs av kryptotillgångar.”

”Att behandla ”krypto” som en enhetlig verksamhet vars huvuddrag är ett behov av finansiell reglering skulle vara som att behandla det ursprungliga Internet på 1990-talet som primärt en skattepolitisk fråga, säger Brooks, en före detta kontrollör av valutan och tidigare chefsjurist. (CLO) av Coinbase, tillagd.

Istället för att fokusera på ”mikrofrågor” som vad som är och vad som inte är en säkerhet, borde lagstiftare fråga sig om de tror att ”ett användarkontrollerat decentraliserat internet är bättre än ett internet som till stor del kontrolleras av fem stora företag”, sade den tidigare tillsynsmyndigheten. Bitcoin gruvchef sa.

Som sin sista nyckelpunkt föreslog Brooks att lagstiftare också skulle överväga de risker som finns i det nuvarande finansiella systemet när de utvecklar en ny kryptopolicy, och sa att under hans mandatperiod ensam som kontrollör av valutan, utfärdades nästan 1 miljard USD i straffavgifter till banker och bankchefer.

”Bör vi inte ta på allvar möjligheten att algoritmer och programvara med öppen källkod som tar ett mått av mänskliga fel, girighet, vårdslöshet, bedrägeri och partiskhet ur systemet kan göra systemet bättre på nätet även om det finns några nya risker som måste undersökas och förstås”, frågade den tidigare tillsynsmyndigheten.

Brooks kommenterade specifikt Bitcoin-gruvdrift och tog tillfället i akt att reda ut några vanliga missuppfattningar om gruvdrift och dess påstådda slöseri.

”[…] Det som verkligen är slående är hur liten Bitcoins energianvändning är jämfört med den totala energi som slösas bort varje år bara i USA, säger Brooks.

Han fortsatte med att förklara att Bitcoin-brytning har potentialen att fånga upp en del av den bortkastade eller förlorade energin, och att det därmed kan bidra till att göra ”en olönsam och statligt subventionerad sol- och vindkraftsindustri” mer lönsam.

Samtidigt kommer flera andra talare under utfrågningen också att försvara Bitcoin-gruvdrift.

Bland dem finns Sam Bankman-Fried, som skrev i sitt vittnesmål att diskussionen om energianvändning i gruvdrift också måste inkludera en övervägande av fördelarna med proof-of-work (PoW) konsensusmekanismen.

”Till exempel har BTC levererat fördelar för många mätt genom tillgång till finansiella produkter, tillgångsöverföring och välståndsskapande, som bör vägas mot nätverkets energikostnader”, sa VD:n.

Bankman-Fried passade dock även på att marknadsföra proof-of-stake (PoS) som ett mindre energikrävande alternativ till PoW, som används av Bitcoin.

”Genom att använda PoS-blockkedjor för den stora majoriteten av FTX-insättningar och uttag, minskar FTX massivt den övergripande klimatpåverkan av blockkedjor”, sa FTX:s VD och kallade PoS ett ”lågkostnads-, koldioxideffektivt” alternativ.

Slutligen, Coinbase’s Haas, beskrev några viktiga utmaningar för reglering av kryptoutrymmet för lagstiftare att höra.

Bland de utmaningar som Haas identifierade var ett behov av vad hon kallade en specialbyggd kryptoskattekod, kontroller och tillsyn för att motverka kryptotransaktioner för kriminella ändamål, och de många möjligheter som finns för tokenisering av ”vad som helst av värde.”

”För att realisera den fulla potentialen hos digitala tillgångar måste marknadsplatser för digitala tillgångar fungera med produkter och tjänster över hela kryptoekonomin. Om det är fullt realiserat kan detta förankra konkurrens, uppmuntra ansvarsfull innovation och främja ett blomstrande utvecklarekosystem, avslutade Coinbases CFO.
____
Läs mer:
– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer
– ”Fiat-liknande” bevis-på-insatskedjor gynnar centralisering och rika spelare

– CIA driver ett ”antal” aktiva kryptoprojekt, hävdar direktören
– BIS ser ”viktig roll” för DeFi, driver på för ökad reglering

– Kryptoöverträdare kan få fängelse under Indiens nya förslag – Rapport
– Fler australiska kryptohandlare som tjänar, land går till största reformen av betalningssystemSource link