5 nya blockkedjefonder du kan investera i idag


Källa: Adobe/koya979

Om du vill lägga till blockkedjeexponering till din investeringsportfölj utan att köpa kryptotillgångar kan du köpa aktier i blockkedjefonder.

Läs vidare för att upptäcka fem nya aktörer i blockchain-investeringsfonderna som lanserades 2021.

Vad är blockchain-investeringsfonder?

Blockchain-investeringsfonder är investeringsinstrument som investerar i en korg med aktier i kryptoföretag eller företag som utvecklar eller använder blockkedjeteknologi.

Du kan köpa aktier i blockkedjefonder för att få exponering mot den snabbväxande krypto- och blockkedjeindustrin.

De flesta blockkedjefonder kommer i form av ETF:er (börshandlade fonder), som kan handlas som aktier på stora värdepappersbörser. Förutsatt att du har ett onlinemäklarkonto som ger dig tillgång till globala börser bör du inte ha några problem med att investera i blockkedjefonder.

Topp nya blockchain-fonder

Låt oss dyka in och utforska de senaste tilläggen till blockchain-fondernas universum.

Bitwise Crypto Industry Innovators ETF

BitWise Crypto Industry Innovators ETF (BITQ) är en aktiefokuserad ETF som gör att du kan investera i företag som är involverade i kryptoekonomin. Indexfonden spårar i första hand prestanda för Bitwise Crypto Innovators 30 Index. Som riktmärket antyder har indexet 30 innehav.

Behörighetskraven för att ett företag ska ingå i indexet är: företaget måste hämta minst tre fjärdedelar av sina intäkter från kryptoekosystemet eller ha minst 75 % av nettotillgångarna bundna i digitala tillgångar.

Vid varje given tidpunkt kommer kryptoinnovatörer att utgöra 85 % av indexet, medan de återstående 15 % kommer att utgöras av företag med minst 10 miljarder USD i börsvärde och har ett fotavtryck i kryptoekonomin.

Fondinformation (i skrivande stund):

 • Tillgångar under förvaltning (AUM) – 134 MUSD
 • Antal innehav – 30
 • Utgiftskvot – 0,85 %
 • Ticker – BITQ

Global X Blockchain & Bitcoin Strategy ETF

Global X Blockchain & Bitcoin Strategy ETF (BITS) är en aktivt förvaltad fond som syftar till att spåra det långsiktiga resultatet för blockkedjeekosystemet. Fonden, som lanserades i november 2021, tar långa positioner i bitcoin-terminskontrakt och investerar i företag som är associerade med blockchain-teknologi.

BITS investerar också i blockkedjerelaterade aktier i Global X Blockchain ETF (BKCH), som är en passivt förvaltad ETF av Global X. BITS nuvarande innehav består av en viktning på 49 % i BKCH, 26 % viktning i bitcoin (BTC) terminer för februari 2022 och 23 % i bitcoin-terminer för januari 2022.

Fondinformation:

 • AUM – 10,3 miljoner USD
 • Antal innehav – 3
 • Total kostnadskvot – 0,65 %
 • Ticker – BITS

Global X Blockchain ETF

Global X Blockchain ETF (BKCH) investerar i blockchain-fokuserade företag som är involverade i kryptomininghårdvara, blockchainapplikationer, kryptobetalningar och gruvfarmar.

BKCH spårar resultatet för Solactive Blockchain Index, som representerar en korg av aktier knutna till krypto och blockchain-teknologi. Indexet består av tre kategorier av företag: Pure-play-aktier som genererar minst hälften av sina intäkter från blockkedjeaktiviteter, före-intäkter blockchain-företag och diversifierade företag som genererar mindre än hälften av sina intäkter från blockchain-aktiviteter.

Fondinformation:

 • AUM – 125 miljoner USD
 • Antal innehav – 25
 • Total kostnadskvot – 0,50 %
 • Ticker- BKCH

Förenkla US Equity PLUS GBTC ETF

Simplify US Equity PLUS GBTC ETF (SPBC) erbjuder investerare en utspädd exponering mot bitcoin genom att tillhandahålla 100 % investering i aktier och ytterligare 10 % till BTC via Gråskala Bitcoin Trust.

Majoriteten av SPBC:s marknadsexponering är genom dess innehav i ISHARES S+P 500 INDEX FUND vägd över 80 %. Den investerar också 13 % i Grayscale Bitcoin Trust och ytterligare 14 % i S&P500 EMINI FUT DEC21.

Fondinformation:

 • AUM – 124 miljoner USD
 • Antal innehav – 3
 • Bruttokostnadskvot – 0,74 %
 • Ticker – SPBC

VanEck Digital Transformation ETF

VanEck Digital Transformation ETF (DAPP) spårar pris- och avkastningsutvecklingen för MVIS Global Digital Assets Equity Index, som spårar resultatet för företag som är involverade i de globala kryptomarknaderna.

Företag i detta index har potential att få minst hälften av sina årliga intäkter från kryptotillgångar. Fonden har investerat 75 % av portföljen i teknologiaktier, medan resten investerats i finansiella instrument och en liten del i kontanter.

Fondinformation

 • AUM – 66,6 miljoner USD
 • Antal innehav – 26
 • Nettokostnadskvot – 0,50 %
 • Ticker – DAPP

Blockkedjefonder ger ett annat sätt att lägga till krypto- och blockkedjeexponering i en diversifierad investeringsportfölj. Dessutom har de flesta blockchain-ETF:er årliga avgifter på under 1%, så du behöver inte oroa dig för mycket om avgifter som tär på din avkastning.
_____
Läs mer:
– Hur man tjänar ränta på Stablecoins: En nybörjarguide
– Hur man köper virtuell mark i Metaverse: En nybörjarguide

– Topp 7 Bitcoin & Crypto Mining aktier du kan lägga till din aktieportfölj
– Kolla dessa 5 sätt att tjäna avkastning på din krypto

– Den växande Defi-marknaden på Bitcoin: Vad ger redan?
– Spela för att tjäna pengar blomstrar: från Axies till Lightnite, här är vad som finns där uteSource link