4 sociala lyssningsappar för krypto, granskade för 2022


Källa: Adobe/bruno135_406

Kryptomarknaderna frodas på socialt chatt, memes och internetviralitet. För att hjälpa handlare och investerare att förstå det, har sociala lyssningsappar för krypto dykt upp för att fungera som ett extra verktyg för kryptohandlare att fatta välgrundade handelsbeslut.

Läs vidare för att lära dig om krypto sociala lyssningsappar och upptäck en lista över de fyra mest populära plattformarna på marknaden.

Vad är sociala lyssningsappar?

Crypto social lyssningsappar ger insikter i kryptomarknaderna genom att analysera vad konsumenterna säger.

Sociala lyssningsappar rangordnar tokens, ämnen och trender genom att använda faktorer som nyckelord och engagemang. Denna information är användbar för handlare och investerare eftersom den ger insikt i hur sociala mediers sentiment driver en viss tillgångs prisrörelse. Dessutom kan sociala lyssningsappar hjälpa användare att upptäcka potentiella handelsmöjligheter och kan hjälpa till att mäta en kryptotillgångs ögonblick.

Här är listan över fyra ledande sociala lyssningsappar som du kan börja använda idag.

Santiment

Santiment är en social lyssningsapp som ger datadrivna insikter om kryptonätverk, publiksentiment och beteende hos kryptomarknadsdeltagare.

Appen tillhandahåller två huvudtjänster: Sanbase och SanAPI.

Sanbase är ett verktyg som spårar och övervakar marknadsbeteende och utveckling i realtid. Den tillhandahåller sociala och utvecklingsmätningar i kedjan, erbjuder anpassade kalkylbladsmallar och ger dagliga insikter om kryptomarknaderna.

SanAPI är ett applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) som kan integreras i handelsplattformar för att ge en enda slutpunkt åtkomst för on-chain, social, prissättning och annan information för över 2 000 mynt.

För närvarande är prissättningen för Sanbase från 44 USD/månad, medan SanAPIs prissättning är från 149 USD/månad.

Cryptomood

Cryptomood hjälper investerare att fatta bättre handelsbeslut genom att spåra kryptosentimentsignaler. Appen samlar trendiga kryptonyheter och sentiment från olika källor, inklusive sociala medienätverk, nyhetsaggregatorer och bloggar. Den tillhandahåller också regelbundna rapporter om trendande kryptoämnen.

Med 50 000+ datakällor ger Cryptomood insikter i de flesta av de kryptotillgångar som för närvarande finns tillgängliga på marknaden. För att använda verktyget kan du prenumerera på dess premiumversion på 4,49 USD eller dess gratisversion, som endast ger dig tillgång till data på bitcoin (BTC).

LunarCrush

LunarCrush är en social intelligensplattform som ger kryptoinvesterare och entusiaster inblick i data från olika sociala kanaler.

Verktyget samlar in information över sociala medier om bitcoin, över 2 000 altcoins, influencers, kryptobörser och mer. Den aggregerar sedan denna information till data som du kan använda för att förstå hur din valda kryptotillgång uppfattas och presterar på marknaden.

Denna analys görs dagligen och kategoriseras i två anpassade poäng av appen: Galaxy Score och AltRank.

Galaxy Score är utformad för att hjälpa dig att förstå kryptoprisrörelser, medan AltRank tittar på marknadsvolym, social volym, procentuell förändring kontra bitcoin och social poäng.

LunarCrush är för närvarande tillgängligt gratis eller för prenumerationer värda upp till 699 USD, beroende på dina behov och kompetensnivåer.

Augmento

Augmento använder AI för att upptäcka kryptorelaterade trender och analysera marknadssentiment.

Verktyget samlar kontinuerligt in data från kryptorelaterade konversationer på Twitter, Redditoch den BitcoinTalk forum. Den analyserar sedan dessa data enligt 93 känslor och ämnen. Genom att använda denna metod har verktyget kunnat tillhandahålla data som är lämpliga för backtesting.

Känslor är en stor drivkraft för Augmento-verktyget, som bygger på analysen av en rad känslor för att avgöra hur en viss valuta presterar.

Augmento har för närvarande tre planer: Analyst Alpha, Quant Alpha och Full Alpha. För att fastställa priserna för var och en måste du kontakta företagets kundtjänstteam.

Sammanfattningsvis

Även om sociala lyssningsappar kan hjälpa dig att få insikt i marknadssentiment och kan vara ett värdefullt verktyg i en handlares arsenal, är de inte enstaka handelslösningar som exakt förutsäger var en kryptotillgångs pris kommer att gå. Även om en app för sociala känslor tyder på att en tillgång för närvarande är ett köp, bör du ändå aldrig investera mer än du har råd att förlora, särskilt om du handlar med små och medelstora altcoins.

____

Läs mer:
– Fraktionerade NFT:er kan demokratisera digitala investeringar
– Sju Bitcoin IRA, granskad för 2022

– Topp 20 NFT-marknadsplatser där du kan köpa och sälja digitala samlarföremål
– 5 Crypto Index-tokens som låter dig ”köpa marknaden”

– Hur man investerar i kryptobörser: Topp 3 alternativ
– Hur man tjänar ränta på Stablecoins: En nybörjarguideSource link