212 S&P 500-företag har presterat bättre än Bitcoin under de senaste 12 månaderna


Källa: Adobe/ilolab

Trots en relativt respektabel avkastning för bitcoin (BTC) på cirka 60% år 2021, har aktier i inte bara teknikföretag, utan även några av USA:s största banker och återförsäljare, överträffat den ursprungliga kryptovalutan för året.

Enligt uppgifter sammanställda från Mikrostrategis översikt över avkastningen för olika tillgångar jämfört med BTC, totalt 212 företag av de 500 som utgör det breda S&P 500-indexet, presterade bättre än bitcoin på 12-månadersbasis den 6 januari.

Bland företagen fanns flera av de största techföretagen i världen, bl.a Äpple, Microsoft, och Google-ägare Alfabet, visade uppgifterna. Därtill kommer traditionella återförsäljare som t.ex Home Depot och Costco, och finansiella institutioner inklusive amerikanska banken och JPMorgan, gick också bättre än BTC.

Av dessa företag var den starkaste avkastningen jämfört med BTC av Alphabet, som ökade med 46 % i bitcoin-termer och nära 65 % i amerikanska dollar.

Apple levererade under tiden en avkastning på cirka 39 % i USD och 23 % när man använde BTC som baslinje, vilket ledde till att Bloomberg TV-ankare Joe Weisenthal ringa upp Apples prestanda ”bara häpnadsväckande.”

”Det är mycket större än Bitcoin och ger högre avkastning, med mindre uttag och mindre svängningar totalt sett”, skrev han.

Men som svar på honom, Bitcoin-förespråkare och Chief Strategy Officer på Human Rights Foundation, Alex Gladstein, påpekade hur olika de två tillgångarna är, med tanke på att Bitcoin är ett öppet nätverk och Apple-aktier endast kan köpas genom reglerade mäklarhus med KYC-kontroller på plats.

”En skam att så få människor globalt har tillgång till Apple-aktier, dock,” Gladstein skrev, lägger till:

”Jag är mycket tacksam för att vi har en tillgång på ~ biljoner dollar med liknande prestanda under de senaste 12 månaderna som alla kan få utan hänsyn till deras nationalitet eller identitet.”

Index slår också BTC

Och med många enskilda aktier som presterat bättre än BTC under de senaste 12 månaderna, är det kanske ingen överraskning att indexet som helhet också klarade sig bättre än kryptovalutan nummer ett.

Den 6 januari steg S&P 500-indexet med 12 % mot BTC och 27 % i amerikanska dollar på 12-månadersbasis. Det betyder att även att hålla en gemensam passiv indexfond – en populär pjäs i mångas investeringsportföljer – skulle ha genererat bättre avkastning än bitcoin förra året.

Källa: MicroStrategy

Viktigt att notera är dock att antalet företag som såg bättre prestanda än den ursprungliga kryptovalutan har vuxit under dagarna sedan den 31 december på grund av ett fall i priset på bitcoin sedan slutet av förra året.

Samtidigt en rapport från slutet av december från forskare om digitala tillgångar BitOoda Research visade att korrelationen mellan bitcoin och S&P 500 under de senaste 60 dagarna har hållit sig ganska hög på 17%.

Korrelationen med aktiemarknaden är generellt sett högre för bitcoin än för andra kryptotillgångar, där ethereum (ETH), binance coin (BNB) och solana (SOL) endast ser svaga korrelationer på mellan 1% och 8%, enligt rapporten.

Denna höga korrelation mellan bitcoin och aktier är i linje med kommentarer från Bitcoin-förespråkare som BlockstreamChief Strategy Officer Samson Mow, som tidigare i veckan sa att bitcoin på kort sikt beter sig som en risktillgång som aktier, även om det ”gör sin egen grej” över längre tidshorisonter.

Den 6 januari klockan 13:57 UTC har S&P 500-indexet fallit med 1,4 % sedan slutet av 2021, medan bitcoin har sjunkit med 6,6 % under samma tidsperiod.
____
Läs mer:
– Skyll på Fed och hävstångshandlare för denna krypto-seloff
– Bitcoin kan nå 100 000 USD på fem år om det tar på sig guld – Goldman Sachs

– Prisprognoser för Bitcoin och Ethereum för 2022

– 100 000 USD per Bitcoin ”Hopium” nu flyttad till mitten av 2022
– Hur den globala ekonomin kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022

Source link