1BN Crypto-användare, vänligare regler, länder som antar krypto


Källa: AdobeStock / blvdone

Kryptoutlånings- och upplåningsplattformen Crypto.com har publicerat en rapport som beskriver dess fem huvudsakliga förutsägelser för krypto 2022. Och att döma av rapporten kan 2022 bli året då även nationalstaterna inser att krypton är här för att stanna, vilket leder till en vänligare hållning från länder runt om i världen mot branschen.

1. En miljard kryptoanvändare i slutet av 2022

Den första förutsägelsen för 2022 Crypto.coms analytiker gör i rapporten är att 2022 kommer att bli året då det globala antalet kryptoanvändare för första gången når 1 miljard människor.

Den 30 november i år fanns det mer än 292 miljoner kryptoanvändare världen över, sade rapporten, samtidigt som de tillade att de tre bästa länderna när det gäller antalet kryptoanvändare är Indien med 100 miljoner, USA med 27 miljoner och Ryssland med 17 miljoner.

Källa: Crypto.com

”Nationer har inte längre råd att ignorera det växande trycket mot krypto från allmänheten”, vilket tvingar dem att inta en vänligare hållning mot krypto, förutspådde rapporten.

Den tillade att utvecklade länder sannolikt kommer att utveckla tydligare kryptoregler under året, och att vissa länder med hög inflation kan följa El Salvadors exempel och ”anta kryptovaluta som lagligt betalningsmedel.”

2. Krypto för att bli ”en stapelvara” i investeringsportföljer

För det andra förutspår Crypto.com att krypto kommer att bli ”en stapelvara i TradFi [traditional finance] investeringsportföljer” genom kryptoexponering anpassad till den traditionella finansmarknaden.

”Crypto kommer att bli ett inslag i den alternativa tillgångsklassen för investeringsportföljer. De första krypto-ETF:erna [exchange-traded funds] som lanserades i år möttes av efterfrågan utöver deras kapacitet, vilket tyder på att fler kryptoinstrument inom den vanliga finansbranschen snart kommer att följa, heter det i rapporten.

Den noterade också att stora företag från den traditionella finansvärlden, inklusive Morgan Stanley, Citi, Goldman Sachs, JP Morgan, och andra, söker redan partnerskap med kryptobörser, och att fler företag sannolikt kommer att följa efter 2022.

3. Spela för att tjäna kommer att underblåsa kryptoantagande

­Kryptobaserade play-to-earn-spel, ibland kallade GameFi, har vuxit exponentiellt 2021 och kommer att bli ”ett av de viktigaste fordonen för masskonvertering till kryptorymden”, förutspådde rapporten.

Traditionella spelstudior kommer att tävla om att introducera funktioner för att spela för att tjäna i sina spel, vilket kommer att accelerera boomen inom detta område ytterligare 2022, sa Crypto.com.

4. Multi-chain blir normen

Forskarna sa att den flerkedjeutveckling som vi redan har sett med många decentraliserade finansprotokoll (DeFi) i år kommer att fortsätta.

”DeFi-protokoll över kedjan kommer att bli normen och bana väg för en framtid med flera kedjor som ersätter det förflutnas siled-kedjor”, förutspådde rapporten och tillade att interoperabilitet och överbryggning mellan blockkedjor håller på att bli – och kommer att fortsätta att bli – ”mer sömlös.”

Källa: Crypto.com

5. DAOs för att förändra vårt sätt att arbeta

Slutligen, i årets rapport, förutspådde Crypto.com att decentraliserade autonoma organisationer, eller DAOs, kommer att förändra vårt sätt att arbeta under det nya året.

”I en tid präglad av Web 3.0 kommer vi att se inflytandet och räckvidden av [DAOs] expanderar avsevärt bortom kryptoutrymmet och blir en allmänt accepterad förvaltningsmekanism”, noterade rapporten.

Forskarna tillade att de förutspår att fler länder kommer att utveckla rättsliga ramar för DAO, och så småningom erkänner dem ”som juridiska enheter”, vilket öppnar för möjligheten att använda DAO-strukturer istället för traditionella företag.

____

Läs mer:

– Kryptobetalning ökar i Sydkorea som Commercial Giants Ink Partnership Deals
– Blockchain Gaming Adoption Jumps, Men regel- och utbildningshinder är höga – Undersökning

– Hälften av de undersökta tusenåriga miljonärerna kommer att köpa ännu mer Bitcoin, Ethereum 2022
– Kryptoindustriinsiders delar de bästa Ethereum-, DeFi-, Gaming- och TradFi-trenderna för 2022

– Insiders förutspår: NFTs ”Gateway Drug to Crypto”, fler länder kan anta Bitcoin 2022
– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer

– Exec vill att Meta ska titta på NFT, DAO och Blockchain Expansion nästa år – Rapport
– Fei-Rari Union godkänd, vilket markerar en av de största DAO-fusionerna i DeFi-historienSource link