1,2 miljoner USD bud lagts på NFT-stycke av Silk Road-grundaren Ross Ulbricht


”Perspektiv” av Ross Ulbricht. Källa: SuperRare.com

En bit från samlingen av icke-fungibel token (NFT) av Silkesväg darknet-marknadsgrundaren Ross Ulbricht har redan hämtat ett bud på nästan 1,2 miljoner USD med dagar kvar.

Ulbricht, som för närvarande är inne på sitt nionde år av att avtjäna ett dubbelliv utan villkorlig frigivning i ett amerikanskt federalt fängelse, meddelade tidigare att hans insamling kommer att vara live 2 till 8 december.

Hans verk som heter ’Perspective’ har för närvarande det högsta budet på ETH 261 (1,2 miljoner USD), med mer än fem dagar kvar för fler bud att komma in.

Per den SuperRare marknadsplats, detta nuvarande högsta bud läggs av Thomas Anderson, aka toxicbitcoinmaxi, som verkar vara en anhängare av Free Ross and Free [Julian] Assange rörelser.

’Perspektiv’ är en blyertsteckning i grafit och en del av samlingen som inkluderar skrifter och 10 konstverk från Ulbrichts tidiga barndom till fängelseår, samt en animation av Få att sväva. Efter auktionen kommer hela samlingen att sammanställas till en enda NFT.

Intäkterna från auktionen kommer att finansiera ”en donatorrådd fond som heter Art4Giving, dedikerad till att lindra lidandet för de fängslade och deras familjer”, som att göra det möjligt för människor att resa för att träffa sina fängslade släktingar, säger freeross-webbplatsen. De kommer också att finansiera en stiftelse ”tillägnad ansträngningar att befria Ross Ulbricht från ett livstids fängelse.”

Andra bitar i samlingen inkluderar Död (37 år), Rättegången jag såg (31 år), Tittar du på mig? (Ålder 17), Jag hoppas att kriget är över (6 år), och Mom’s Dae (3 år).

Enligt till ett Twitter-inlägg den 2 december sa Ulbrichts mamma det PleasrDAO skulle lägga ett bud på ETH 240 – vilket inte verkar ha hänt. DAO skulle nu behöva bjuda högre än så om de skulle vinna. PleasrDAO är en decentraliserad autonom organisation (DAO) som nyligen köpte ett unikt Wu-Tang Clans album från den amerikanska regeringen för 4 miljoner USD.

____

Läs mer:
– Metaverse Spurs 100 miljoner USD i veckovis NFT-försäljning
– Trender för kryptoreglering 2022: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer

– Nästan 1 miljard USD i Bitcoin, möjligen från Silk Road, flyttad
– Australisk polis gör rekordstort kryptobeslag med drogbust från Dark Web

– ”Den bästa och renaste bitcoin kommer från sidenvägen”
– En ljus sida av den mörka webben

– DOJ ”Overlooked” USD 500k i Forked Crypto i Bitcoin Bust
– Efter Fake Assange Pardon News, Crypto Fans i Clamor Over Ulbricht Pardon Rumor

Source link