100 miljoner USD BlockFine, indiska centralbanker vs. Crypto, BTC & ETH flöden ändrade + fler nyheter


Zac Prince, VD och medgrundare av BlockFi. Källa: en videoskärmdump, Youtube, Bitcoin Archives

Få ditt dagliga, lite stora sammandrag av kryptotillgångar och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

__________

Juridiska nyheter

 • De US Securities and Exchange Commission (SEC) sa att det debiterade kryptolångivare BlockFi med att misslyckas med att registrera erbjudanden och försäljningar av sin kryptolåneprodukt för detaljhandeln. I denna första åtgärd i sitt slag anklagade SEC också BlockFi för att ha brutit mot registreringsbestämmelserna i Investment Company Act från 1940, tillade de. För att reglera avgifterna gick BlockFi med på att betala en straffavgift på 50 miljoner USD, upphöra med sina oregistrerade erbjudanden och försäljningar av utlåningsprodukten, BlockFi Interest Accounts (BIA), och försöka bringa sin verksamhet inom bestämmelserna i Investment Company Act inom 60 dagar. Dessutom gick BlockFi med på att betala ytterligare 50 miljoner USD i böter till 32 stater för att reglera liknande avgifter. BlockFis moderbolag meddelade också att de avser att registrera erbjudandet och försäljningen av en ny utlåningsprodukt enligt Securities Act från 1933. ”Som vi delade tidigare har vi för avsikt att lämna in eller konfidentiellt skicka in ett registreringsutlåtande till SEC för BlockFi Yield, en ny kryptoräntebärande säkerhet”, sa företaget.
 • Den tidigare advokaten Philip Reichenthal erkände sig skyldig i Manhattan, USA:s federala domstol, för konspiration för att begå bedrägeri som en del av ett system värt 5 miljoner USD för att lura investerare som trodde att de investerade i bitcoin (BTC). Han, tillsammans med ett antal medarbetare, lovade investerare att de skulle köpa dem BTC men gjorde det aldrig, och de återbetalade inte heller pengarna.

Reglernyheter

 • T Rabi Sankar, som tog över som vice guvernör för Reserve Bank of India i maj efterlyste ett direkt förbud mot kryptotillgångar, rapporterade CNBCTV18, med hänvisning till Sankars huvudtal vid Indian Banks’ Association (IBA:s) Annual Banking Technology Conference & Awards den 14 februari. ”Vi har undersökt argument från de som förespråkar att krypto bör regleras och hittas att ingen av dem står upp för grundläggande granskning,” sade han enligt uppgift. Crypto kan, och om det tillåts, kommer troligen att ”förstöra valutasystemet, den monetära myndigheten, banksystemet och i allmänhet regeringens förmåga att kontrollera ekonomin”, sa Sankar.
 • USA Finansdepartementet antydde att man planerar att skona kryptogruvarbetare och stakers från regler som skulle kräva att mäklare med digitala tillgångar lämnar över information om sina kunders transaktioner till Internal Revenue Service (IRS), enligt Bloomberg. Vakthunden uppgav att rapporteringskraven för mäklare inte skulle inkludera ”biträdande parter som inte kan få tillgång till information som är användbar för IRS.”

Nyheter om investeringar

 • Investeringsprodukter för digitala tillgångar såg inflöden på totalt 75 miljoner USD förra veckan, vilket markerar den fjärde veckan med inflöden på totalt 209 miljoner USD, enligt CoinShares. Bitcoin leder fortfarande inflödena med 25 miljoner USD förra veckan (71 miljoner USD en svag tidigare), medan investeringsproduktflöden för ethereum (ETH) slutligen bröt sin 9-veckors sträng av utflöden med inflöden på totalt 21 miljoner USD förra veckan (8,5 miljoner USD i utflöden a) vecka tidigare), per CoinShares.
MTD – månad till datum; YTD – år-till-datum; AUM – tillgångar under förvaltning. Källa: CoinShares
 • Non-fungible token (NFT)-fokuserat företag Animoca varumärken samarbetade med global venture accelerator Brinc att lansera Guild Accelerator-programmet för att bygga och utveckla guildekosystemet för att spela för att tjäna (P2E) globalt. Det nya accelerationsprogrammet erbjuder ett totalt investeringskapital på upp till 30 miljoner USD under två år.
 • Singapores statliga investeringsfond och en av världens största investerare Temasek sålde sin position inom kryptobörs Myntbas (COIN), enligt dess anmälningar till SEC. I sin anmälan för tredje kvartalet noterade fonden ägande av 8 168 Coinbase-aktier värda cirka 2,1 miljoner USD, medan anmälan för fjärde kvartalet inte visar några Coinbase-innehav.

Gruvnyheter

 • Bitcoin mining hashrate (beräkningskraft) nådde en ny all-time high den 13 februari på 229,45 E, och hoppade från 191,9 E sett två dagar tidigare, enligt BitInfoCharts. 7-dagars enkelt glidande medelvärde noterade också en ny all-time high samma dag och slog till 200,73 E.

DeFi nyheter

 • Titano Finans är robust, meddelat säkerhets- och dataanalysföretaget PeckShield i dag. ”Ägaren sätter prisstrategikontraktet, som sedan rinner av [BNB 4,828 (USD 1.94m)]”, sa de. Titano-teamet förnekade dock det och uppgav att dess nyligen lanserade tävling Titano PLAY hackades och att DeFi-företaget inte präglade några tokens. De tillade att de vet vem hackaren är, och den där ”[a]alla som är inblandade i Titano PLAY kommer att få sina tokens helt tillbaka.”
 • Följer DeFi-protokollet Qubit Finance hack värt 80 miljoner USD, Bunny Finance och Hög, båda projekt som hade förlorat betydande summor pengar i exploateringen, har meddelat att de kommer att behöva minska sina team. Dessutom sa de att de kommer att styras av sin decentraliserade autonoma organisation (DAO) istället för teamet, vilket innebär att samhället kommer att ha all relevant auktoritet som att uppgradera kontrakt, ändra avgiftsstruktur och så vidare.

Brottsnyheter

 • Ungefär 74 % av intäkterna från ransomware 2021, eller över 400 miljoner USD i krypto, ”gick till påfrestningar som vi kan säga är högst sannolikt anslutna till Ryssland på något sätt”, säger blockchain-analysföretaget Kedjeanalys. Blockkedjeanalys kombinerat med webbtrafikdata tyder på att efter att ransomware-attacker äger rum, tvättas de flesta av de utpressade medlen genom tjänster som främst riktar sig till ryska användare, tillade de.

Utbyter nyheter

 • FTX.US har börjat acceptera användare för en väntelista för att lära sig om dess snart lanserade aktiehandelsplattform. Det hade de tidigare uppgav de skulle inkludera aktier i sitt erbjudande, tillsammans med att reta några av de funktioner de skulle erbjuda.

Underhållnings Nyheter

 • Streaming jätte Netflix beställde en dokumentärserie om Ilya ”Dutch” Lichtensteins och Heather Morgans påstådda plan för att tvätta stulen krypto för miljarder dollar i Bitfinex hacka. Chris Smith är inställd på att regissera och producera tillsammans med den verkställande producenten Nick Bilton.

NFTs nyheter

 • Fastighetsstart Propy såld sin första NFT-stödda fastighet i USA, där ett 2 164 kvadratmeter stort hus i Florida, USA, fick 653 000 USD (ETH 210) på en auktion. Den nya ägaren tilldelades en NFT som bevis på bostadens ägande.
 • NFT marknadsplats Öppet hav tillkännagav två nya samhällsinvesteringsprogram, Ecosystem Grants och OpenSea Ventures. OpenSea Ventures är en ny investeringsarm som stödjer dem som bygger öppna Web 3-ekonomier, medan Ecosystem Grants syftar till att lyfta skapare, utvecklare och communitymedlemmar som arbetar för att ”berika och expandera NFT-ekosystemet”, tillade de.

Source link