100 000 USD per Bitcoin ”Hopium” nu flyttad till mitten av 2022


Källa: Adobe/paintermaster

Efter att ha misslyckats med att nå 100 000 USD i slutet av 2021, som många förväntade sig, kommer priset på bitcoin (BTC) sannolikt att nå denna milstolpe under första halvåret 2022, har två branschledare hävdat. Andra varnar samtidigt för att ytterligare priskonsolidering är det mest sannolika resultatet när marknaden går in i det första kvartalet 2022.

”Vi får se [USD] 100 000 under första halvåret, säger Samson Mow, strategichef på bitcoin-utvecklingsföretaget Blockstream berättade för Yahoo Finance på tisdagen.

Mow tillade att bitcoin på kort sikt sannolikt kommer att fortsätta att bete sig som en risktillgång som aktier, med centralbankspolitik som en drivkraft för priset. Han tillade dock att:

”På en tillräckligt lång tidshorisont, [Bitcoin] gör sin egen grej.”

En liknande förutsägelse delades också av Antoni Trenchev, medgrundare av kryptolångivare Nexo, som berättade för CNBC i måndags att han tror att bitcoin kommer att nå 100 000 USD i år, med den mest troliga tiden ”vid mitten av 2022.”

Trenchev tillade att han ser två skäl till att nyckelprisnivån nåddes i år: företag ”bygger ut sina statskassor och fyller dem med bitcoin” och ”billiga pengar” […] är här för att stanna.”

”Varje gång investerare och det bredare samhället avskriver bitcoin, överträffar det betydligt,” sa Trenchev och tillade: ”Jag är ganska hausse på bitcoin.”

Under tiden i kommentarer som delas med Cryptonews.com, Marcus Sotiriou, analytiker på digitala tillgångsmäklare GlobalBlock, pekade på den senaste tidens rekord i Bitcoin-nätverkets hashrate som ett tecken på styrka för myntets fundamentala värde.

”Denna indikator visar hur Bitcoin är världens säkraste datornätverk så nya toppar kompletterar Bitcoins grundläggande värde”, sa analytikern.

Alla är dock inte övertygade om att bitcoinpriset kommer att röra sig högre inom kort. Enligt den populära on-chain analytikern och 21:a paradigmet medgrundare Dylan LeClair, en ytterligare konsolidering av priset är det mest troliga kortsiktiga resultatet, givet signaler från optionsmarknaden.

LeClair hävdade att ”konsolidering för lite” har varit hans basfall för bitcoin sedan åtminstone december, då han hade förutspått att BTC skulle konsolideras in i det första kvartalet 2022. Han tillade att han ”sålde några korta daterade samtal” under de senaste veckorna , vilket indikerar att han inte ser en bitcoin-prisuppgång lika sannolikt på kort sikt.

Slutligen, enligt on-chain analytics företaget Glassnodes senaste The Week Onchain rapporten har början av 2022 präglats av ”en allmän brist på aktivitet” över många mätvärden i kedjan.

Rapporten tillade att mynt på det hela taget har fortsatt att flytta till ”allt mer illikvida och vilande plånböcker”, vilket normalt är hausse, medan vissa ”cykliska mått” målar upp en mer baisseartad bild.

”Med en balans mellan både tjur- och björnsignaler till hands, är våra förväntningar in i början av 2022 sannolikt fortsatt sidledskonsolidering,” sa företaget.

Klockan 11:02 UTC handlades BTC för 46 727 USD, en nedgång med 1 % under de senaste 24 timmarna och nästan 8 % under de senaste 7 dagarna.

____

Läs mer:
– Prisprognoser för Bitcoin och Ethereum för 2022
– Kryptoadoption 2022: Vad kan du förvänta dig? – 2022 Crypto Regulation Trends: Fokus på DeFi, Stablecoins, NFTs och mer

– DeFi-trender 2022: växande intresse, reglering och nya roller för DAO, DEX, NFT och spel
– Kryptosäkerhet 2022: Förbered dig på fler DeFi-hack, utbytesavbrott och Noob-misstag

– Hur den globala ekonomin kan påverka Bitcoin, Ethereum och Crypto 2022 – Kryptoutbyten 2022: Fler tjänster, mer efterlevnad och konkurrens
– Kryptoinvesteringstrender 2022: Stöd för fler institutioner och memmanier

Hitta fler prognoser för 2022 här.

Source link