0,5 miljoner USD betalas i misslyckad Ethereum -transaktion


Källa: Adobe/epic_images

Ethereum (ETH) transaktioner kan vara knepiga när det gäller avgifter, och det är långt ifrån första gången någon betalade massiva belopp för en transaktion, och en misslyckad sådan – den här gången totalt 533 901 USD.

Vad det verkar ha hänt är att den här användaren ville delta i token -försäljningen av derivat decentraliserad börs (DEX) Strips Finance. Tillkännagav för fem dagar sedan, Initial Dex Offering (IDO) – aka STRP -token -försäljningen – genomfördes den Sushiswap’s MISO -plattform den 13 oktober, varar i 24 timmar.

750 000 STRP var tillgängliga på auktion – och såldes på några sekunder. Detta tyder på att konkurrenskraften sannolikt ledde till att användaren var mindre försiktig med sitt köpförsök.

Dessutom kan användare i en sådan konkurrerande atmosfär besluta att använda ett kommunikationsprotokoll som kallas Flashbots. Dessa gör att Ethereum -användare kan kommunicera med gruvarbetare och betala för att deras transaktion ska ha prioritet. Därför är det i deras intresse att hålla det privat tills gruvarbetaren inkluderar det i blocket.

Av någon anledning verkar det som om detta inte skedde som planerat, transaktionen var offentlig, ingår i ett block, men försäljningen slutade i andra, transaktionen misslyckades ”med fel ’DutchAuction: utanför auktionstider'” – och användaren hade att betala ETH 123,23 (USD 423,961 då).

Per Etherscan uppstod ett fel under kontraktets genomförande.

”Något fel med flashbots. Det verkar vara en relä av flashbots som gör onda former, ” kommenterade en Twitter -användare. Vanligtvis skulle en transaktion inte slutföras om det inte finns några tokens att köpa.

Produktchef på Flashbots, Robert Miller, svarade att transaktionen skickades till mempoolen, där Etherscan såg den. ”Vi såg det aldrig i Flashbots -stafetten”, sa han.

En person som påstår sig vara avsändare av transaktionen sa att de skickade det till flashbots, men det ”visades i mempool efter min sändning och har bryts ibland av f2pool. ”

Avsändaren betalade också ytterligare 30 ETH (109 940) efter den misslyckade transaktionen, och det verkar som att denna betalning kan ha skickats för nätverket för att avbryta en andra transaktion som gjordes under STRP -auktionen som skickades via Flashbots.

”Det här verkar vara ett stort problem med plattformen, det borde kunna hantera flera adresser som försöker köpa tokens och inte ens försöka ta ut en avgift i första hand”, kommenterade en Redditor.

Och andra gick ännu längre och hävdade att höga avgifter på nätverket drev dem bort från Ethereum och ETH.

Men det finns de som hävdar att detta inte var Ethereums fel, med vissa säger att det är ett misstag som gjorts av personen som programmerade boten i en bothandel. ”Det här har inget att göra med ETH och allt som har att göra med en mycket dålig lanseringsmetod”, sa en användare, med en annan om att ”Ethereum fungerade som avsett.”

Dessa kommentatorer skyller på lagen bakom lanseringen. Det ”verkar som om 0 tankar gick in på hur tokens ska starta där. Ha åtminstone en maxgräns per adress, vitlista adresser före lansering och släpp tokens långsamt, ”hävdade en Redditor.

Medan vissa undrar varför användaren inte skickade ETH 0 till sig själv för att avbryta den tidigare transaktionen i stället för ETH 30, listade andra saker som kunde ha betalats för med mer än en halv miljon dollar för avgifter i misslyckade/avbrutna transaktioner – inklusive en Lambo, en påkostad egendom i landet som kommentaren bor i och högskoleskulder.

Oavsett var felet ligger, ”jag säger vad. Detta händer mig, du kommer att se en vuxen rövman bryta ner och gråta tillräckligt för att fylla ett badkar, avslutade Redditor ’Jasquirtin’.

Källa: bitinfocharts.com

____
Läs mer:
– Ethereums EIP-1559 hjälpte Coinbase Spara ETH 27 på dagliga avgifter
– DeversiFi förklarar vad som orsakade transaktionsavgiften på 23 miljoner USD på Ethereum

– Blockchain Game Axie Infinity uppdaterar avgifter som token träffar genom tiderna
– Bitcoins Hashpower -uppskattning, transaktionsavgiftsinkomstberäkning nedåt

Source link